Камиони блокираха движението на Дунав мост 2

  • 26 август 2021 19:03

  • 1037
  • 0
Камиони блокираха движението на Дунав мост 2
© КАПБ

Камиони блокираха преминаването на всички превозни средства по Дунав мост 2 за около час и половина днес следобед. Действията на шофьорите са провокирани от, факта че са принудени да чакат на километрични опашки в посока изход от България. Имаме сведения от колегите ни, че водачите изчакват около 12 часа за преминаване през граничния пункт.

Напрегната е обстановката и на ГКПП „Оряхово“. Камара на автомобилните превозвачи в България научи, че на място работи само една от платформите на ферибота за обслужване на тежкотоварни превозни средства над 12 т.

Всичко това се случва по-малко от месец след срещата, която проведохме на ГКПП „Видин – Калафат“ съвместно Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Агенция „Митници“, Гранична полиция и представители на румънските власти. На нея получихме уверение за съкращаване на времето за преминаване и  намаляване опашките от тежкотоварни превозни средства и повишаване ефективността, както на ГКПП „Видин – Калафат“, тата и на ГКПП-тата в страната.

Резултатите от тази среща днес са на лице – километрични опашки и блокиране на един от най-важните гранично контролно-пропускателни пунктове в страната.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини