Заведнията готови да бойкотират последната заповед на министър Кацаров

  • 25 август 2021 18:45

  • 2112
  • 2
Заведнията готови да бойкотират последната заповед на министър Кацаров
© Булфото (архив)

Собствениците на заведения настояха здравният министър да им разреши да работят на пълен капацитет, в противен случай предупредиха, че ще бойкотират заповедта с ограничителните мерки, наложени в края на миналата седмица от служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има.

От Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията настояват персоналът да може да удостоверява, че е преболедувал, че е ваксиниран или има отрицателен PCR или бърз тест в последните 72 часа или тест, удостоверяващ наличието на антитела с давност шест месеца и възможност за удължаване при доказано наличие на антитела, а клиентите да имат напълно свободен достъп до обектите чрез избор на места, съответно за ваксинирани и преболедували или неваксинирани и непреболедували, което да позволи на заведенията да работят на 100% от капацитета си. 

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров с нова заповед. Мерките се затягат

Освен това от бранша настояват проверяващите ги държавни служители да имат достъп до обектите само след предоставянето на сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест. 

Хотелиери и ресторантьори зоват за стачка

"Как си представят, ще ни идват на проверка служители на държавната администрация, хора, които няма да са ваксинирани, и ще ни проверяват за това дали ние сме ваксинирани. Ами ние няма да ги пуснем, тука ще се стига до ексцесии", коментира пред БНР Емил Коларов от Сдружението на заведенията.

Филип Епитропов
2112 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Thu

2021.08.25 | 21:07

2
Само ненормален може да се напъха в заведение при тази ситуация. Може да си пиеш пиенето и у дома без да плащаш за менте алкохол.
Зоя

2021.08.25 | 19:51

1
Що не ги поведете тия пишман бизнесмени в някое ковид отделения.

Добави коментар

Водещи новини