Природозащитници и риболовци протестираха в София и Луковит

  • 24 август 2021 19:01

  • 577
  • 0
Природозащитници и риболовци протестираха в София и Луковит
© Булфото

Риболовци и природозащитници се излязоха на протест пред Министерски съвет. Причината е готвените промени в закона за водите от Министерството на околната среда.

Природозащитници и риболовци от София, Плевен, Луковит и региона протестираха до водохващането за ВЕЦ "Радомирци" на река Златна Панега в Луковит.

Протестът беше организиран от Риболовен клуб "Панега 2021" - Луковит. Председателят му Николай Граждански обясни: "Не сме съгласни с промени в Закона за водите, целящи да узаконят съществуващите незаконни ВЕЦ и в същото време да не позволим изграждането на нови такива в защитени територии от Натура 2000. Министър Асен Личев да си подаде оставката, след като години наред е в тази система и е свързан пряко с досегашните изградени ВЕЦ.

Днешния протест има за цел да апелира служебното правителство да не допуска планираните промени в Закона за водите".

"Дойдохме на протест, за да спрем геноцида над българските реки. Изграждането на ВЕЦ, изрязване на крайречната растителност унищожават природата. В момента повтаряме грешки от преди 50-100 години. Протестираме против безобразното ограбване на водните ресурси на държавата.", допълниха природозащитници.


Последвайте канала на

Борислава Борисова
577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини