7 строящи се детски градини в София ще приемат деца до края на годината

  • 18 август 2021 15:53

  • 662
  • 1
7 строящи се детски градини в София ще приемат деца до края на годината
© Булфото

Новата сграда за 4 групи към детска градина №88 в „Дружба“ ще е готова през пролетта на 2022 година, а санирането на старата сграда ще приключи още този септември, съобщи столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя припомни, че в момента в София се строят 12 детски градини. От тях 7 трябва да са готови през октомври и да започнат да приемат деца до края на годината. Очаква се началото на изграждането на още 3 сгради.

35 общини ще получат нови училищни автобуси

Възложители на строителството на всички детски градини са кметовете на райони. Изключение е единствено детската градина в „Манастирски ливади“, която след голямо забавяне от районната администрация, беше обявена от Столичната община.

„Разчитам районните кметовете да работят активно. Най-късно през септември кметът на „Лозенец“ трябва да въведе в експлоатация детската градина в „Кръстова вада“, при която забавянето е сериозно“, допълва Фандъкова в своята фейсбук страница.

Теодора Александрова
662 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ало, мисирките

2021.08.18 | 18:42

1
Що не питате самоковската кypва защо в двора на детска градина "Лозичка" на ул. "Лозенец" има построени вече две жилищни кооперации, одобрени от тиквено-седераски кметове?

Добави коментар

Водещи новини