Емануил Йорданов за novini.bg: Няма лошо да станем шампиони в Европа по избори!

  • 12 август 2021 15:52

  • 2708
  • 0
Емануил Йорданов за novini.bg: Няма лошо да станем шампиони в Европа по избори!
© булфото/архив/, ИТН

Политическата криза, в която попадаме, ще се отрази ли на осъществяването на съдебната реформа, под чиито протестни знамена преди година се събраха партии и хора с различни политически възгледи? Ще се роди ли нова партия на десните реформатори, преди следващият вот? Защо лявата Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, е всъщност дясна? Разговарям с адвокат Емануил Йорданов, бивш депутат от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и министър на МВР /1999г.-2001 г. в правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -/.

Идеите за съдебна реформа едва ли ще бъдат изоставени, поради политическата нестабилност в страната ни. Не само защото те носят популярност преди предизборна кампания, каквато очевидно предстои, а и поради това, че са необходими за обществото. Ще има забавяне, но то няма да е фатално. По-добре реформата да се забави, отколкото да бъде направена надве - натри и да няма никаква ефективност.

Вярно е, че ще търпим неблагополучия още известно време заради Главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и неговите специализирани ведомства, но ще трябва да потърпим. В крайна сметка всичко ще се поправи и сега точно не мисля, че трябва да драматизираме и да подхождаме истерично. Не е фатално нито, че ще ходим на още избори, нито че съдебната реформа малко ще се забави.

Ако партиите не успеят да коригират своето поведение до конституирането на следващото Народно събрание, не бих се изненадал, ако хората потърсят начин за

създаването на нова политическа сила,

която да изразява настроенията на реформаторски мислещите хора, които имат желанието нещата в държавата да се оправят. Аз от дълго време си мисля, че има необходимост от създаване на истинска дясна партия. До този момент не се чувствам достатъчно представен в политически план от наличните политически сили. Не само аз, но и хората като мен, гласуваме компромисно.

Не съм сигурен, че в настоящият момент може да стане реалност хипотезата, че третият мандат ще бъде даден на ИБГНИ, около които да се консолидират и леви, и десни. Що се отнася до самата Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, въпреки нейната принадлежност към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в миналото, мога да ви кажа, че като практика и поведение, тя е десен човек. Нищо, че в миналото си е членувала в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. След като започнаха промените у нас, тя стартира практиката си в частния бизнес. И със сигурност е продала повече от два шнорхела, както е модерно напоследък някои да се шегуват.

Сега живеем в период на

силно объркване на политическата система,

но с течение на времето нещата ще се напаснат.

В крайна сметка се надявам, че хората ще осъзнаят каква е равносметката от постоянната смяна на „нови лица”, защото практиката доказва, че на някои от тях през годините дори не им запомняхме имената. От такива персони обществото няма никаква полза. Смятам, че е крайно време да се ориентираме към личности с биографии, характери, добри професии.

Един от големите проблеми на българската политическа система беше по причина на това, че

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в доскоро запушваше дясното пространство.

Но как може да е дясна партия, в която има култ към личността на лидера!? Това не го проумявам. Как така човек, който е завършил висшата специална школа „Георги Димитров” ще ми обяснява, че дядо му бил убит от комунисти и той се бил борил затова с комунизма, а баща му същевременно е бил подполковник в Софийско градско управление на МВР! Объркана история с много неясноти и малко истина. Време е вече това да спре и да приключи веднъж завинаги. Това може да стане чрез избори и още избори. Не бива да се страхуваме от тях. Ако трябва, ще станем шампиони в Европа по гласоподаване, няма лошо.

Големият въпрос за съдебната реформа е как и от кого ще бъде извършена. Затова е нужно в парламента да има сериозни юристи. Дай Боже това да стане в следващият състав на НС. Всичко е възможно да се случи по-най-добрият начин само, ако народните представители най-после проумеят, че събранието е висш законодателен орган. Във времето назад в „Шоуто на Слави” съм гледал много млади, амбициозни и кадърни адвокати. Надявам се, че някои от тях ще намерят място и в политиката. За съжаление двете кандидатури, които ИТН излъчи, не бяха приети добре от обществото. По тези въпроси е важно да се помисли, защото кадърни и талантливи хора има, просто партиите трябва да ги изнамерят и поканят да работят заедно.

 

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2708 0

Свързани новини

Водещи новини