Илиана Раева: От всички поколения “златни момичета” на България само тях нарекоха диамантите

  • 09 август 2021 07:36

  • 7093
  • 0
Илиана Раева: От всички поколения “златни момичета” на България само тях нарекоха диамантите
© Getty Images, архив

Председателят на Българската федерация художествена гимнастика Илиана Раева засипа със суперлативи "златните момичета" от Токио. Отборът ни по художествена гимнастика грабна злато при безпрецедентна конкуренция с рускините, които доминираха на олимпиадите от години. 

"От всички поколения “златни момичета” на България, само тях нарекоха диамантите! Simona Dyankova, Laura Jean Pierre Traets, Erika Zafirova, Stefani Stefany Radoslavova Kiryakova, Мадлен Радуканова Така ги нарече журналистът Nayden Todorov. Видя ги за първи път и каза, че те са от друго измерение. Дойде Вера Маринова в залата преди 5 години и като ги видя се обърна към мен и каза:”Илиана, никога не сме имали такъв отбор!” Нещо подобно каза и Лили Игнатова, когато дойде в залата и ги видя за първи път", разказа в свой пост във фейсбук Раева. 

"Те стартираха кариерата си наистина с гръм и трясък! Целият свят ахна! Целият свят от специалисти, състезатели и треньори. Играеха своите шедьоври съчетания и покоряваха сърцата на всички, които ги гледаха. Не е случайно, че испански фенове ги нарекоха”Кралиците” и навсякъде пътуваха, за да ги подкрепят", спомня си още тя.

"Те са много силни, талантливи, респектиращо дисциплинирани, безкрайно трудолюбиви, но най-много се радвам на тяхната смелост! Да! Нямате представа, колко са смели! Мечтаеха твърде смело! Не искаха просто медал, а искаха ЗЛАТЕН ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛ! Това беше най-смелата им мечта.Винаги съм присъствала на големите състезания с идеята да помагам на треньори и състезатели като им вдъхвам кураж и вяра! Но истината на това състезание беше, че стоях до едни воини с толкова ясно изразена смелост и готовност за битка, че самата аз получих част от тази непоколебимост!", категорична е още Раева. 

Илиана Раева: Българската художествена гимнастика е на олимпийския връх!

Тя признава, че през последните пет години гимнастиката ни много се е трудила. На другите състезания или са допускали грешка, или са им "отнемали" титлата.

"Конкурентите ни бяха много силни, но ние рискувахме и направихме най-трудните съчетания. И рискът ни успя", казва още Раева и хвали момичетата от ансамбъла, че са били трудолюбиви.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7093 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини