Стефан Янев поздрави олимпийските шампионки

  • 09 август 2021 07:12

  • 743
  • 0
Стефан Янев поздрави олимпийските шампионки
© Getty Images

С официалното приключване на Олимпийските игри в Токио, бих искал да поздравя всички български спортисти - олимпийци, взели участие, за отличното представяне. Това заяви служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен

"Честито на златните ни медалисти Ивет Горанова, Стойка Кръстева и ансамбъла ни по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. И трите отличия ще останат в историята, защото са първи в тези дисциплини за страната ни от най-големия спортен форум в света. Поздравявам сърдечно и Антоанета Костадинова, Тайбе Юсеин и Евелина Николова, които също се окичиха с отличия на Олимпиадата", каза той.

Трета олимпийска титла за България в Токио

"Надявам се постиженията на родните спортисти да бъдат мотивация за много деца и младежи да започнат да се занимават със спорт. Отново искам да приветствам всички наши състезатели и да им благодаря, че продължават, въпреки трудностите и предизвикателствата, да прославят страната ни по света и да ни носят толкова много положителни емоции в тези трудни времена. Пожелавам още много успехи занапред! Гордеем се с Вас!", подчерта също премиерът.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов пък посрещна вчера лично олимпийската шампионка Стойка Кръстева при завръщането й от Игрите в Токио на Летище София. Той поздрави златната медалистка и нейния треньор Борислав Георгиев за големия успех на олимпийския боксов ринг, предизвикал национална гордост у всеки българин.

 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини