Военнослужещи от Българската армия в помощ на населението

  • 08 август 2021 09:13

  • 523
  • 0
Военнослужещи от Българската армия в помощ на населението
© МО

Тридесет и двама военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион на 61-а Стрямска механизирана бригада продължават и днес, 8 август,  да оказват помощ в дейностите за потушаването на пожара в района на с. Михилци, община Хисаря, област Пловдив. Те ще извършват наблюдение на района, засегнат от пожара, и ще следят за тлеещи огнища с готовност да спрат разпространението на огъня. Ръководител на формированието е майор Стефан Проданов.

Военнослужещи от Българската армия изпълняваха и вчера задачи в помощ на населението. Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора беше задействан в 16.35 ч. на 7 август със  задача да обезвреди корозирал боеприпас, открит при изкопни работи в коритото на Стара река в близост до хотел „Магнолия“ в Казанлък.

На място военнослужещите са установили, че това е 76,2 мм кумулативен снаряд. При спазване на мерките за безопасност снарядът е иззет и транспортиран в безопасен район за унищожение. 

Вертолет „Кугар“ се включи в гасенето на пожара, възникнал в района на с. Михилци, община Хисаря

Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили помагаха за гасенето на големия горски пожар, възникнал на 7 август в района на с. Михилци, община Хисаря. В помощ на огнеборците бяха мобилизирани тридесет и трима военнослужещи от 3-и механизиран батальон на 61-а Стрямска механизирана бригада, с ръководител старши лейтенант Станимир Караджов, както и екипаж от състава на Военновъздушните сили с вертолет „Кугар“.

Вертолет „Пантер“ от Военноморските сили на 7 август се включи в операция по търсене и спасяване на 23-годишен моряк, изчезнал от борда на търговски кораб, плаващ под панамски флаг. Сигналът е подаден на дистанция от около 80 мили югоизточно от Варна. Вертолетът от състава на морска база „Чайка“ излетя в 14.10 ч. и до 17.00 ч. екипажът участва в издирвателните дейности. 

Калина Христова
523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини