Безплатна вода и закуска за преминаващите през „Калотина"

  • 07 август 2021 16:51

  • 2365
  • 2
Безплатна вода и закуска за преминаващите през „Калотина"
© МВР

Съвместната инициатива е на ръководството на МВР и на посланика на Република Турция у нас.

Тя бе обсъдена на работна среща на министъра на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския с Н.Пр. Айлин Секизкьок, състояла се на 11 юни т.г. в министерството. Тогава страните разгледаха възможностите за сътрудничество с оглед намаляване на напрежението през летните месеци, когато трафикът през ГКПП „Калотина“ е особено натоварен.

Месец по-късно, на 18 юли, представители на българската и турската страна направиха съвместно посещение на пункта и на място се запознаха със ситуацията и създадената организация. Там възникна идеята, предвид високите температури и интензивния трафик, екипи на Българския червен кръст и на Турския червен полумесец да предоставят възможност на преминаващите да се освежават в обособена зона за отдих.

В хуманната инициатива на КГПП „Калотина“ днес се включиха Н.Пр. Айлин Секизкьок, председателят на БЧК Христо Григоров, директорът на РДГП - Драгоман комисар Тодор Зимбилев и директорът на ГПУ - Калотина комисар Кирил Дамянов.

Борислава Борисова
2365 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Асен

2021.08.07 | 20:10

2
Да ви сера на гробовете турци проклети
РУСКО РОБСТВО

2021.08.07 | 17:12

1
АЗ ЗНАМ ЕДНО РУСКО ДЖУДЖЕ,КОЕТО Е ЗАРАЗИЛО МИЛИОНИ...ЗАРАЗАТА Е КРЪСТЕНА НА НЕГО-С ПУТНИ К АТО СЕ ЗАРАЗИШ СЕ ОТТЪРВАВАШ ОТ КРЕМЪЛСКИТЕ ЛЮДОЕДИ...ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СДЕЛА В ЗАДУНАЙСКИЯ КЕНЕФ ПРЕВРАТ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ДА СЛУЖАТ НА ПУТЬО.СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ,ЧЕ РУСКОТО РОБСТВО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА...ДО КРАЯ НА МОСКВААААА.... АМИН ДАЙ БОЖЕ КРАЯ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!!!..

Добави коментар

Водещи новини