Тервел Пулев: Жените са силният пол и това се доказа на тази олимпиада

  • 06 август 2021 11:22

  • 875
  • 2
Тервел Пулев: Жените са силният пол и това се доказа на тази олимпиада
© Кадър: БНТ

Представяме се повече от отлично в Токио, според мен повече отколкото сме очаквали. Жените са силният пол и това се доказа на тази олимпиада, не е чак толкова голяма изненада. Така боксьорът Тервел Пулев коментира в "Денят започва" защо само жени носят медали за България от игрите в Токио.

По думите му до олимпийския връх се стига много трудно и затова е толкова желан, а в същото време рядко се достига.

"Конкуренцията в традиционните спортове, на които сме свикнали - борба, бокс, вдигане на тежести, бронзове, радваме се дори на полуфинал, така че това е един невероятен къртовски труд, дългогодишен", каза още Пулев.

Той не посочи кой е виновен за това, че отиваме на олимпиада на олимпийския принцип - за участието. Според него трябва да се направи задълбочен анализ, за да се видят причините, но според него има върху какво да се работи.

"Моето лично мнение е, че медалите са плод на дългогодишен труд на състезателите и на лишения от тяхна страна. Мисля, че държавата би могла да направи още малко", смята боксьорът.

По думите му боксът е много популярен сред жените и малките момичета. Според него спортът е една от малкото сфери в България, които още функционират.

Селекционер: Очаквахме успеха на Ивет

Той си спомни какво е било на Олимпиадата в Лондон през 2012 г.

"Това е едно вълшебно чувство, това е едно невероятно нещо, смесица от различни неща - от еуфорията, трудностите, напрежението, всичко така е много миксирано в един месец, в който пребиваваш в олимпийското село. Просто мога да съм благодарен, че съм се класирал и съм успял да отида там", допълни Пулев.

Novini.bg
875 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2021.08.06 | 12:46

2
Пулев прав сте, но в битово-плътски смисъл са силни! Да се грижат за дома, децата, ноктите, прическите и други неща на примитивно ниво. За духовните и не веществени неща трудно ще ги намериш на линия, поне по-голямата част!
Еми...

2021.08.06 | 11:52

1
Да, кypбате, знаем, че на "спортистите" попрището ви е да биете деца в Студентски град и че за друго не ставате, аре сиктир, неможач.

Добави коментар

Водещи новини