Военнослужещи от Сухопътните войски участват в погасяването на пожари в областите Хасково, Благоевград и Пловдив

  • 05 август 2021 08:40

  • 383
  • 0
Военнослужещи от Сухопътните войски участват в погасяването на пожари в областите Хасково, Благоевград и Пловдив
© pixabay

Три модула за гасене на пожари от военни формирования от състава на Сухопътните войски оказват помощ при погасяването на големи горски пожари в областите Хасково, Благоевград и Пловдив днес, съобщиха от Министерството на отбраната.

От 03.40 часа тази нощ 20 военнослужещи с 4 автомобила /един от тях специализиран/ от 31-ви механизиран батальон в Хасково участват в погасяването на пожар в Източните Родопи край село Свирачи, Община Ивайловград.

От 05.25 часа сутринта 36 военнослужещи с 4 автомобила от състава на Бригадното командване - Благоевград действат по погасяването на пожара, обхванал декари гора край село Петрово, Община Сандански.

Силният вятър усложнява гасенето на пожарите. Бъдете внимателни!

От 07.00 часа 26 военнослужещи с 4 автомобила от състава на 61-ва механизирана бригада Карлово участват в гасенето на пожарите край селата Кръстевич и Старосел, Община Хисаря, където е обявено частично бедствено положение.

Модулите за гасене на пожари работят в координация с останалите институции, които полагат усилия в овладяването на огъня и ограничаване на по-нататъшното му разпространение.

Калина Христова
383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини