Журналист се изуми от кандидат-премиера: Айнщайн имал два приноса към дисертацията си, а Николов си писал 10

  • 04 август 2021 10:13

  • 41078
  • 11
© Булфото (архив)

От "Има такъв народ" представиха втория си проектокабинет и заявиха, че няма да има повече промени в състава на евентуалния бъдещ Министерски съвет. Номинираният за премиер Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее пък вчера показваше дипломи пред журналистите.

,,Поглеждайки приносите, които Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее си е приложил към дисертацията, се засмях. Понеже са 9-10 приноса. Айнщайн има два приноса в неговата дисертация. Не е много здравословно с такова самочувствие да влезеш в трудната работа, която предстои - страната ни е в криза, а засилване на кризата предстои, коментира журналистът проф. Петко Тодоров.

В правителството влизат хора, които не са влизали не само в министерски кабинети. Министърът на енергетиката не е виждал електроцентрала и реактор, как ще опознае системата?! Най-познатия човек е Гроздан Караджов, поне знае за какво става дума. Не може в Министерството на образованието да отиде госпожица, която май е вирусолог. Министърът на културата никога не се е занимавал с управленска работа, възмущава се проф. Тодоров.

Пламен Николов си показа дипломите вместо да говори за управлението

По думите му в служебния кабинет поне са поставени министри, които познават системата.

,,Ще има правителството сега, февруари-март очаквам да има предсрочни избори. С министър-председател, който досега е ръководил жена си и 9 души в една фирма... И карането на колело е умение, което трябва да се учи, камо ли управлението на системи. Ще има труден период не само за министрите, но и в България. До този момент ДПС не е казало позицията си, а може да реши проблема с правителството като не влезе в зала. БСП твърдо ще подкрепи, защото това е спасителен пояс за Нинова'', обясни журналистът.

Според него ДПС ще поставя условия и ще извива ръце, за да запази позиции в изпълнителната власт.

Пламен Николов: До полунощ съм редил кабинет

Проф. Тодоров допусна, че част от министрите в служебния кабинет може да създадат нова партия, която на следващи избори да получи решаващо място в управлението на страната.

,,Много добро попадение има с някои министри'', убеден е той. 

Влогърът Цвети Стратиева - Флора посочи пред Bulgaria ON AIR, че за широката общественост обявените имена за министри не са познати. 

ИТН се поставиха в хипотеза, в която независимо от състава на проектокабинета, щяха да бъдат разкостени от обществото, поради маниера на комуникираме. Не използваха на 100% потенциала, който имаха като протестен вот. Очакванията на обществото не бяха кой знае колко завишени към тях. Сега хората разкъсват от критики и двамата кандидати за министър-председател. Ако маниерът на комуникация с медиите и обществеността беше по-различен, хората щяха да са доста по-приемствени към нови лица, смята тя. 

Стратиева добави, че ДПС от 30 години насам е фактор, няма да е по-различно и в тази ситуация. А игри с кворума в парламента били напълно възможни. 

,,Не съм убедена, че партиите са толкова наивни, за да разчитат, че такава стратегия би сработила за повече от 2-3 месеца. При толкова разностранни интереси и коалиции в самите коалиции, не би трябвало да заложат на нещо такова'', коментира Флора.

Тя е на мнение, че е все по-вероятно да се върви към сценарий "нови избори".

Владимир Василев
41078 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
До няма значение

2021.08.04 | 14:32

11
Голя мерак да няма служебно правителство.От сто кладенци вода ще изнесете ,само да не стигнат до далаверите ви.
Няма значение

2021.08.04 | 13:18

10
Важното е да изринем служебното правителство.

2021.08.04 | 13:12

9
д-р Доган колко приноса има в дисертацията?
а

2021.08.04 | 10:34

2
Служебните министри какво са свършили реално? Работа имам предвид, а не ревизии!
Кака Прна

2021.08.04 | 12:48

8
А бе драги, а ревизията на безобразията на Герб не е ли работа?
Протестиращ

2021.08.04 | 12:13

7
Какви "ревизии" бе, мен?! Ти на 5 лъжи "ревизии" ли му казваш?!

2021.08.04 | 11:49

6
Много изумени журналисти се появиха. Нито един мяаше , докато пожарникар беше на чело на държавата... Може би пожарникар , мутра, с 0 чужди езици на чело на държава е много по-нормално за тях ...
кик

2021.08.04 | 11:16

5
И не забравяйте че най-великите умове са философите!!! Диагноза - тежък нарцисизъм

2021.08.04 | 11:08

4
Този е един смешен провинциален фукльо и надувко,без покритие!Такива у нас слопата да ги ринеш!Няма място за сравнение между него и Кирил Петков.

2021.08.04 | 11:04

3
Толкова ниско стана всичко, че след като няма с какво да се заяждат, вече го правят заради дипломите на човек, пък даже и да не са фалшиви. В първи клас няма ли да разследвате какво е правил, някакви доноси да търсите?
мдаа

2021.08.04 | 10:31

1
Е, не ми пускате коментара, неудобен е. Не ми пука.

Добави коментар

Водещи новини