Много е тъжно, че Слави нарича правителството „баница“

  • 03 август 2021 16:44

  • 8325
  • 0
Много е тъжно, че Слави нарича правителството „баница“
© Facebook/ Novini.bg

Гледали сте вече мега-интервюто на Слави от дивана. Имате идея накъде сме поели дружно, нали?

Я си признайте: ако, като бяхте деца, майка ви ви видеше да седите така пред хора, нямаше ли да ви обърше сопола с думите: „Я, седни прилично бе!“

Седнал като пре-пре-изморен бей на диванчето (понеже сценаристът Тошко се подиграваше на Джипко Бибитков, че се включвал от джипката…), Слави ни разясни нещата от живота и ни гледаше кисело, че въобще му се налага да се занимава с нас. 

Обвини Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, че искал „парче от баницата“. 

Няма значение колко пъти Иванов казва, че не иска министри, не иска назначения, иска диалог, да се седне и да се говори, да се знаят кои са кандидатурите, а не да се дава подкрепа за ще-видиме-кой-като-му-дойде-времето. Положението е: „Вервайте ми!“ и „Като му дойде времето!“ Е, да де – ама ние сме го играли вече това и не щем повече. Искаш подкрепа, казваш за кого. Общите приказки – за в шоуто, моля! Тука правилата са други. 

Слави Трифонов с поредна атака срещу Христо Иванов и ДБ: Искат постове! Асен Василев няма да е министър

Колкото и пъти Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския да казва, че не искат постове, Слави и Тошко казват: ама те искат постове! 

Ето: „Аз знам какво искат от ДБ – те искат постове, въпреки че твърдят обратното“. 

Тая котка е куче, въпреки че мяука, слушайте ме мене, аз знам!

Как ще управляваш? Като слушаш само гласовете в собствената си глава ли?

Малко е тъжно и това, че евентуален премиер, демек: „лидер“ на държава, не може да си позволи да бъде по-висок, че не може да надскочи – един вид – нивото на партийната йерархия. Или… разбира се, всичко е случайно, това също е възможно, всичко е възможно. 

 

А сега по въпроса с „баницата“… Много е тъжно, че Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в нарича спечелването на изборите и възможността да направи правителство „баницата“. Но за малко по-паметливите, които си спомнят демонстрираните от него самия ценностна система и идеали, че и кои му бяха „идолите“, не е изненада, че властта е „баница“. 

Да се криеш от медиите, които задават истински въпроси, а да даваш „интервю“ пред собствения си служител от вас си, по анцуг, е несериозно, подигравателно, пренебрежително, унизително за хората, демонстрира страх от отговорност, неуважение и най-вече една бутафорна дерибейщина, която е просто продължение на манталитета на беге политика от 1944 г. насам. В тоя смисъл: „и т.н.“ е едно много успешно наименование на политическия продукт на Слави. 

„Какъв си ти, че да предлагаш? Като какъв предлагаш?“

Първо: предложението на Иванов, както знаем, е да се запазят някои от служебните министри, защото народът ги обича, а ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ги мрази. Слави каза „не“. После каза, че други играели за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

(или реши, че… те, ако са достатъчно умни точно тебе да те изберат, ще са достатъчно умни и на това да повярват, а? формулата работи, можеш всичко?)

Второ: дори да „предлага“, ето като какъв предлага Иванов – като лидер на политическа сила в Парламента, ето какъв. Като човек, за когото са гласували огромна част от българите, например в София – мнозинството. 

Слави се държи все едно той и сценаристите му единствени са избрани от народа в тоя Парламент, а всички други едва ли не сами са се настанили там. 

И освен това всички помним обещанието, че ще се водят диалози. Водене на диалог означава „аз казвам, ти казваш“, а не „аз говоря, ти слушаш“. 

И още:

„Отиваш на избори, печелиш ги и тогава предлагаш“…

Ти да видиш!

А какво стана с „диалога“? Не бе, сериозно—какво стана с тоя „диалог“? 

А и айде да си говорим за „спечелването“. С тая избирателна активност е спечелил около 1/10 от гласовете на българите. Една десета! И сега се бие в гърдите, че той ще казва, че само той има право да казва, че той ще управлява, както реши, другите ще слушат и изпълняват. Алоооооооооуууу, консерваторията! Това не е демокрация, а тъпа, дебилно тъпа диктатура!

И така – лека полека – към вечния рефрен:

„В момента за съжаление всички са срещу всички. Ние не сме симпатични на никого“.

Е тва е… България не ме обича, а аз съм егати пича! 

После:

„Излязоха ли факти за Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически? Излязоха“.

Фалшиво. 

Не, не са излезли. Излезе зле скалъпено обвинение, веднага след като от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с казаха, че не ги искат. Стана ясно, че се говори за отдавна разрешен търговски спор – такива има между фирмите нон-стоп, нали уж беше бизнес-ориентиран човек Слави, трябва да го знае.

„Неговите хора“ обаче: Петър Илиев и Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее, се оказаха със сериозни „петна“ в биографиите. Единият е плагиатствал от колега, а на другия автобиографията му навсякъде е различна и май сам е дописвал в Wikipedia, където има сигнал от потребители, че автор с име “Nikolov p” си позволява да премахва информация. 

Иначе… интегритет, а? Морал? 

И най-любимо на драгия зрител е обяснението защо не се появява в публичното пространство: защото му писнало. „Повече от 20 години всеки ден съм бил по телевизията. Сега се наслаждавам на възможността без да присъствам толкова много в публичното пространство“.

Пà, да не беше влизал в политиката! Не обичам жегите, ама ще ида да живея на Екватора! Страшна логика. 

Отсега си се даде заявка, че положението е: каквото аз кажа, къв си ти бе, кви сте вие бе; и ще ни управляват от дивани и по фейсбук, фигурантите ще изпълняват ролята на бушони и толкова. Вие му гласувахте, той си седна на дивана, че е изморен от толкова водене на предавания, и ще ви управлява дистанционно чрез други хора, които нямат нищо против – в името на кариерното израстване – да го играят бушони. 

Честита ви демокрация!

P.S. Може ли някой да ми обясни защо някои хора се опитват да ни плашат с избори? Ако това-и-това не стане, ако не направим, ако не ни подкрепите… отиваме на нови избори? 

Е, и?

Кое е страшното в случая? 

Така се прави демокрация – с избори. Като не ставаш, те сменят. Като работата, която всички работим – ако не ставаме, ни сменят, както Слави си сменя сценаристите. 

Като не може да работи, си отива – гласували сте за тях, не сте се женили за тях. 

Да плашиш хората, които искат демокрация, с избори, е все едно да плашиш куче с кокал. Или това е „надъхване“ на лично неговия си електорат: не пускайте, че може да не спечелим следващите!!!
 

Последвайте канала на

Александър Томов
8325 0

Свързани новини

Водещи новини