Над 6 хил. декара са засегнати от пожари в Пловдивска област

  • 03 август 2021 08:35

  • 575
  • 0
Над 6 хил. декара са засегнати от пожари в Пловдивска област
© Булфото

Над 6 хиляди и 500 декара площи са засегнати от пожари, бушували на територията на Пловдивска област през денонощието. Това съобщи в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков. По думите му пожарите в понеделник и през изминалата нощ са били неимоверно много и бързо разпространяващи се и в тази връзка призова хората да не палят по никакъв начин огън на открити площи. 

В потушаването на големия пожар в Карловско са се включили 120 души. Огнището при село Розино е затихнало през нощта, но отново се активизирало при съмване. На място са военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, а в гасителните дейности и днес ще се включи хеликоптер. Унищожени са около 2-3 хиляди декара смесена растителност. 

Голям пожар в кюстендилско село, има евакуирани и двама починали

Потушен е и големият пожар при ВЕЦ-а до село Кадиево в посока Оризаре. На място са изпратени 9 пожарни. Включили са се дежурни екипи с огнеборци от Стамболийски, както и подкрепления от Пазарджик и Стара Загора.  Местното население също е оказало съдействие, а доброволците от формирование Пловдив 112 са обхождали фронта на огнената стихия с дрон, за да следят разпространението на огъня. 

Теодора Александрова
575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини