Кардиолог съветва: Охладете сексуалните страсти по време на жегите

  • 30 юли 2021 08:51

  • 2381
  • 1
Кардиолог съветва: Охладете сексуалните страсти по време на жегите
© Pixabay

Температурата на въздуха над 30 градуса е сериозен рисков фактор, особено за възрастните хора и страдащите от сърдечно-съдови заболявания.

Според Филип Кузменко, кардиолог и медицински блогър, и едните, и другите е добре да ограничат секса при горещо време.

Доц. Рачев: През август ще е все така горещо

"Човешкото тяло се състои средно от 60 процента вода. Когато се потим в жегата този процент намалява, тоест губим вода и кръвта става по-гъста. Това свойство на кръвта при хора, които вече имат проблеми със сърцето или кръвоносните съдове, може дори да бъде фатално. Инциденти, когато възрастните хора получават инфаркт по време на секс, не просто се случват, а се случват често“, предупреждава кардиологът, цитиран от РИА Новости.

Половият акт е също и физическа активност, отбелязва д-р Кузменко. А за хора на възраст или хора със сърдечно-съдови заболявания, такава активност трябва да се дозира. Ако изведнъж човек с болно сърце пробяга маратон, сърцето му може да не издържи.

За хора над 40 години, които не се оплакват от липса на самочувствие и са сексуално активни, кардиологът също препоръчва в разгара на горещините да намалят сексуалният си апетит и за всеки случай да проверят здравословното си състояние, предаде БНР.

Ако човек е свикнал да води активен сексуален живот, а е горещо и дори е употребил алкохол на фона на стреса, тогава е по-добре да се въздържи. Препоръката е стандартна - сексът без фанатизъм, винаги трябва да е комфортен. Ако ви е горещо, тогава си купете климатик или вентилатор. Ако го правите в жегата, независимо от всичко, уверете се, че сте здрави “, посъветва Кузменко.

Според него сексът „на повишени обороти“ за хората след 40-те е безопасен само ако са абсолютно здрави, в противен случай те също попадат в зоната на риска.

Десислава Станева
2381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.30 | 09:05

1
праскайте чекии и мрете чалгари прости!

Добави коментар

Водещи новини