Испанци от "Червената COVID зона" не бяха допуснати да влязат на летище "София"

  • 28 юли 2021 21:35

  • 5833
  • 3
Испанци от "Червената COVID зона" не бяха допуснати да влязат на летище "София"
© Google Maps

Осем испански граждани, пристигнали днес на летище "София", не бяха допуснати да влязат в България, тъй като родината им е в т.нар. "червена" COVID зона, съобщава bnr.bg. Трима от спрените 8 испански граждани на летище „София“ ще бъдат върнати обратно в Испания. Това съобщи за БНР представител на компанията „Суиспорт“, която обслужва полетите на авиокомпания „Райънеър“, с която са пътували испанските граждани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Трима, от 8-те испански граждани, които бяха спрени да влязат в България, защото са от страна в „червена зона“, се намират на летище „София“ и чакат да бъдат върнати, съобщи оперативният директор на „Суиспорт“ Ангел Митов пред националното радио.

Българи във Великобритания недоволстват срещу новите правила за влизане у нас

"Пет от тях са вече допуснати, защото са поличи някакво допълнително разрешение от РЗИ, а другите три най-вероятно ще трябва да се връщат обратно в Испания. Такива граждани, които обикновено са спрени от Гранична полиция, и за които няма полет, на която веднага да бъдат качени, трябва да изчакат следващ полет, който да ги върне до тази точка, от която са дошли. Има помещения, които са специално предназначени за такива пътници и им се предоставя храна и вода", уточни Митов.

Испанските граждани са кацнали с полет от Барселона в 15:30 часа. Според сега действащата заповед чужденци от страна в „червена зона“ не се допускат в България. Испанците са пътували за фестивал в Сърбия, но трябвало да минат транзит през България. За петима от тях сръбските власти са гарантирали, че ще ги изведат от страната и им е осигурен транспорт, с който да стигнат до фестивала.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26503

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
5833 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
kaka

2021.07.29 | 00:30

3
ми като не са им се давали 60 евро за PCR, да се връщат..Сигурно ще им е по-евтино

2021.07.28 | 23:58

2
Мали, че сте прости. Що не застреляхте пилота?

2021.07.28 | 22:32

1
Европа - свободно придвижване, равенство, общо семейство ха ха ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини