Водещите новини! Идва ли краят на служебното правителство?

  • 27 юли 2021 18:56

  • 2398
  • 10
Водещите новини! Идва ли краят на служебното правителство?
© Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 27 юли ***

 

Със сближаването на позициите, изглаждането на различията и намирането на допирни точки, изглежда все повече се приближаваме до края на служебното правителство и сформирането на постоянен кабинет. 

Има такъв народ (ИТН) и Демократична България (ДБ) продължават разговорите на експертно ниво по различните сектори. Днес бяха обсъдени вижданията на двете партии за необлагаемия минимум и Българската банка за развитие (ББР).

"Изключително много съвпадения" между ИТН и ДБ: Приближаваме ли се към общо правителство?

Бабикян: Имаме над 90% съвпадения с ИТН по темите в сектор енергетика

Има такъв народ поканили Минеков за министър, той отказал

***

Комисията, председателствана от адв. Николай Хаджигенов от ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“, се обръща с молба към граждани, фирми и учреждения, които разполагат с частни охранителни камери, запечатали случаи на полицейско  насилие за целия перод на протестите, също да предоставят записите за целите на извършваната проверка.

Комисията на Хаджигенов с призив към гражданите да предоставят записи и материали от протестите

***

Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими финансови и застрахователни групи в Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, официално финализира придобиването на седем дъщерни дружества на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. Сделката е на стойност 335 млн. евро и се реализира чрез Eastern European Electric Company (EEEC), която е 100% собственост на Еврохолд, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Окончателно: Еврохолд финализира придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България

***

Голям пожар гори в Стара планина в района на град Твърдица, съобщи репортер на Novini.bg.

Сигнал за огнената стихия е подаден по обяд. Пламнала е борова гора.

Голям пожар бушува над Твърдица, хеликоптер помага в борбата със стихията

***

Близо 60 кубинци са преследвани от правосъдието за участие в безпрецедентните демонстрации от 11 юли в различни градове на страната. Това съобщи в събота високопоставен служител от съдебната система, който обаче не уточни броя на арестите и отхвърли обвиненията в "произволни съдебни процеси", предаде Франс прес.

Близо 60 кубинци са преследвани от правосъдието след демонстрациите от 11 юли

***

Анализ за novini.bg на проф. Владимир Чуков за индиректната критика на Русия срещу Китай  за ролята му в Сирия. Проф. Чуков  е известен арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия Изток и исляма.

Аш Шаир казва това, което руските дипломати мислят, но не казват.

Русия ще играе ли втора цигулка в Сирия?!

***

Образованието трябва да бъде направено основен приоритет в държавата, образование с модерни методи и най-важното: развитие на собствено критично мислене – демек: не да знаеш наизуст дати и датички например около Втората световна, а да знаеш защо и как обществото е позволило Хитлер да се издигне на власт, какво значи „подмяна на историята“ и защо е нещо опасно, как да се пазим от източници на фалшива информация и т.н. 

Където няма образование, има чалга-историци и антиваксъри

***

 

Novini.bg
2398 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.07.29 | 16:11

10
Следва преврат и пълен крах на човешките ценности в нашата страна. Все пак е имало нещо ценностно, колко и малко да е било. България си отива...
ТАРАШКОВ

2021.07.27 | 19:58

2
МИ ПРЕСУШИХ И ПОСЛЕДНАТА ДАМАДЖАНА! КРАЙ!
наму

2021.07.28 | 09:01

9
Нямааа!
това служе6но правителство

2021.07.28 | 08:16

6
ще остане в историята като първият сериозен опит за борба с корупционерите, овладяли държавата от десетилетия, мисирки смотани.
наму

2021.07.28 | 09:00

8
Ати и такива като теб ще останат в историята като последните повярвали на комунягите оли--френи!

2021.07.27 | 19:44

1
Служебно правителство изцяло се провали! Те освен невижданата политическа чистка, която извършиха с друго няма какво да бъдат запомнени! Методите им на работа бяха манипулиране на факти, фалшивите новини, откровени лъжи и демагогии! За три месеца инфлацията е ПОВЕЧЕ от 20% , всички цени скочиха нагоре, ВСИЧКИ! Ковид имунизацията е почти замряла, а се задава нова вълна която е още по заразна! Горивата скочиха до отдавна непознати и забравени времена! Нищо не е съградено от тях дори напротив орязани бюджети на общини , смяна шефове на болници без законен повод, безработицата удари дъното.., та ЛЪЖАТА и ФАЛША са етикета им, изгуби се ценно време за ненужна подмяна на системата , а не се направи нищо за да се овладеят проблемите, които  ако не се вземат спешни мерки могат да излезнат извън контрол! А сега  популистки приказки за наивници!
наму

2021.07.28 | 08:59

7
Точно!

2021.07.27 | 20:45

3
искам да цвилиш като свиня докато те порят отзад, гейберасте :)))))
Mustafa

2021.07.28 | 00:04

5
Sluzebnoto pravitelstvo Slavi cirkuzanta napravo da gi lansira v kosmosa!!! Taka ste vlezat v istorijata na stranata a Narda ste gi pomni Kato pravitelstvo s govor na omrazata !!! Katastrofa !!!
До коментар 3

2021.07.27 | 22:41

4
Това,че коментар 1 казва истината,незначи,че е от ГЕРБ. Тея наистина разрушиха всичко и вдигнаха цените с 30%. И на мен ли ще кажеш,че съм от ГЕРБ.

Добави коментар

Водещи новини