Костадин Паскалев пред novini.bg: Нинова още не е питала НС за правителство, а каза че няма да го подкрепяме!

  • 21 юли 2021 15:39

  • 2667
  • 0
Костадин Паскалев пред novini.bg: Нинова още не е питала НС за правителство, а каза че няма да го подкрепяме!
© булфото/архив/, фейсбук

Защо председателката на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за не свика Националния съвет на партията преди да обяви дали ще подкрепят правителство, излъчено от протестните партии? Защо се срина катастрофално доверието в над стогодишната партия по време на нейното лидерство? Ще може ли парламентът да излъчи работещо правителство, след като минат процедурите по конституирането му, и кои са най-важните задачи, които институциите трябва да започнат? Разговарям с едно от най-емблематичните лица на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Костадин Паскалев, член на Националния съвет на партията. Той е бивш вицепремиер и строителен министър в правителството на НДСВ/2001г./, бил е два мандата кмет на Благоевград, председател на сдружението на общините и университетски преподавател по математика.

Личната ми преценка е, че в момента върви някакво надхитряване между политическите субекти в парламента, но народът ясно показа, че иска да бъде избрано правителство. Моите очаквания са, че партиите, освен ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които ще са опозиция, ще успеят да се сработят и да излъчат правителство след като се конституира парламента.

Първата част от важните неща, които трябва да приеме новото Народно събрание са поисканите от протестиращите граждани от миналата година. Това на първо място, е преструктурирането на правната система, отговорността на прокуратурата пред обществото, въвеждането на ред, премахването на текстовете, които компрементираха обществените поръчки, въвеждането на справедливост при разпределението на държавния финансов ресурс за общините, актуализацията на пенсиитеи т.н. Това са ключови въпроси, които трябва да се решават от този парламент и излъченото от него правителство.

Втората група важни въпроси са свързани със самото функциониране на държавата и обличането им в правна норма.

Третата група са очакванията на обществото. Тук е важно да се акцентира върху засилването на работата в образованието и повишаване на качеството му, в системата на здравеопазването. Също така, как ще бъде регламентирано по нататъшното функциониране на политическата система, която очевидно в последните години хората все повече не харесват.

Това са трите направления, в които трябва да се работи много сериозно от парламента, според мен.

Защо БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е загуби катастрофално електоралната си подкрепа?

Като се започне от 2015 година насам, в началото имахме и доста силни изяви, но се оказа, че Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за няма в главата си ясен план накъде да води партията. В резултат започнаха вътрешни противоречия, борби, разчистване на сметки с неудобните й хора. Всички вътрешни проблеми на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е бяха извадени на показ в публичното пространство. Смятам, че примерно можехме  на евроизборите да имаме по-добри резултати, ако не беше създаден изкуствения скандал за това кой да е водач на листата – Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в или Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. От това резултатите на вота ни тогава паднаха. После уж бяхме в период на опозиция на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, но от 2017 г. до 2021 г. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не показа никаква последователност в своята политика.

Не реагира на безобразията в строителството,

във водния сектор, на проблемите в съдебната система - част от нашите депутати подкрепиха избирането на г-н Цацаров за председател на КПКОНПИ. Подозрително беше и поведението на представителите ни във ВСС от гледна точка на това, че подкрепиха всички желания на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в съдебната система да бъдат реализирани през този ВСС. Трябва ли да припомняме още, че президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на издигна своята кандидатура за втори мандат, а БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е си замълча! Тези въпроси показаха колебливост и липса на категоричност в поведението на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Вадят се аргументи, които не са същина. Няма да скрия, че аз и до до днес не разбирам позицията на Нинова, която тя демонстрира спрямо кмета на Перник Станислав ВладимировСтанислав ВладимировСтанислав Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в София. Завършил е средното си образование в.

Всичко това доведе до срива на електората на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с 62%.

Разбира се не само лидерът на партията носи вина затова, но пък реално точно той е олицетворението на властта във всяка една организация. Ако той се държи безотговорно, няма как да изисква отговорност от останалите членове. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има структурен проблем и той е свързан с Устава на партията. Няма председател, пряко избран от цялата партия, липсва и механизъм за корекция на поведението на водача, ако то е несъответно. При една такава безконтролна функция на председателя на партията, практически не може да се направи нищо.

Ключовият въпрос е сега дали БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще подкрепи

правителство, излъчено от партиите на протеста. Аз съм член на НС, а съветът не е събиран, за да вземе решение дали ще подкрепим или пък не правителството. Това, че НС не бе свикан, а Нинова вече обяви свое становище по повод на евентуален кабинет, е нарушение на устава на партията, защото този съвет формира политиката и позициите на партията между конгресите. Ние имаме един председател, който изземва функциите на НС и сам формира политики. От това, което чух от Корнелия НиноваКорнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е нямало да покрепи правителство, излъчено от партиите на протеста, а щяла да чака третият мандат да бъде връчен на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Той обаче би могъл и да не бъде поверен на нас, защото президентът има право на преценка на коя от партиите след втората да го даде. И аз предпочитам да не се връчва мандат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за съставяне на правителство. Не за друго, а за да не лъсне пак цялата безпомощност на партията ни.

Аделина Делийска
2667 0

Свързани новини

Водещи новини