Столичната община с амбиция за по-хубави детски площадки

  • 20 юли 2021 15:14

  • 433
  • 4
Столичната община с амбиция за по-хубави детски площадки
© Pixabay

Столичната община работи много активно, за да изгради стратегия за поддържането на детските площадки в най-добър вид. Това заяви пред Novini.bg Десислава Билева, зам.-кметът на Столичната община по направление „Зелена система, екология и земеползване“. Поводът да я потърсим е лошото състояние на съоръженията за деца в столичните квартали. 

Така например в кв. Изток се натъкваме на опасна ограда, за която родители не веднъж са сигнализирали местната власт.

На други места из София често може да се натъкнем на стърчащи железа, скъсани въжета или липса на някоя дъска. 

 Снимка: Novini.bg

Оказва се обаче, че липсата на средства възпрепятства своевременното решаване на проблемите.

"В нашия район има много детски площадки в окаяно състояние. Проблемът е, че общината не разполага с необходимите средства за подновяването им. Финансовият ресурс по това перо е много оскъден, правим каквото е по силите ни, но пак е недостатъчно”, коментира неотдавна кметът на район "Изгрев" д-р Делян Георгиев.
Родители с пореден апел: Искаме болница, в която децата влизат без страх

Проблем се явява и собствеността на детските площадки са в обхвата на дейностите на дирекция „Зелена система“, за други обаче съотвената община.

Десислава Билева обясни, че е изискана информация от кметовете на всички райони за необходимите средства за поддръжка на текущата година. Тя увери, че в Столичния общински съвет темата е актуална и целта е да се осъвременят местата за игра. Предвиждат се и повече съоръжения за по-големи деца - над 12 г. Фандъкова: Осигуряваме терен за изграждане на нова детска градина в кв. „Манастирски ливади - изток“

"Ние трябва да направим всичко възможно да се погрижим за местата, ня които играят децата", категорична бе Билева.

Още относно развитието на София и бюджета за 2021 г. може да чуете и в това видео:

Борислава Бибиновска
433 4

Коментари 4

Добави коментар
FARAON

2021.07.20 | 17:47

4
ЖИВОТНИ, В КОЛКО УЧИЛИЩА ИМА АСАНСЬОР ЗА САКАТИТЕ БЕ!

2021.07.20 | 16:45

3
И във всеки квартал е пълно с грозни будки,магазинчета,дюнерджийници,ресторанчета ,железарии и какви ли още не търговци ,които плащат на общините някакъв наем и къде отиват тези пари? До кога ще слушаме и четеме ,че няма пари...Ами проблемът с птиците ?Гаргите се увеличиха ,от гълъби няма отърване и съответните им бактериози от перата ,човек не може да си отвори прозореца на седмия етаж ...Срамота ,за какво има контрол в тая държава? Къде е грижата за хората и до кога така?

2021.07.20 | 16:38

2
Некачествена и евтина изработка.Пързалките след две зими стават опасни и вероятността някое дете да се нарани е 100 процентова.Веригите на люлките ръждясват,пясъчниците са окаяно състояние и са превърнати в кучешка или котешка тоалетна.И в 21 век ние нямаме почти никакви съоръжения за деца над 12 години които безплатно да тренират навън ,а не да се плащат пари за фитнес зали.Да не говорим за съоръжения за раздвижване на възрастни хора с двигателни проблеми каквито има навсякъде в западна Европа.Изобщо сме толкова зле ,че няма накъде повече.Важното е да никнат молове като гъби ,фитнес зали и салони за красота ,за да плащаме за всичко.Супер е в България иначе,най готината държава сме ,стъпваш на тротоара и си чупиш крака,да не говорим че може да тресне ток от някой уличен канал ей така докато пресичаш....

2021.07.20 | 15:28

1
Те площадките са си хубави. Проблема е, че след 8-9ч. вечерта децата се прибират а на тяхно място идват пияндета и наркомани и правят золуми.

Добави коментар

Водещи новини