До 22-ри юли движението по път I-6 при входа на Бургас ще е двупосочно в платното за София

  • 18 юли 2021 14:57

  • 694
  • 0
До 22-ри юли движението по път I-6 при входа на Бургас ще е двупосочно в платното за София
© bulphoto (архив)

От утре - 19-ти юли, до 22-ри юли движението по Подбалканския път I-6 при входа на Бургас ще се осъществява двупосочно в платното за София, съобщават от АПИ.

За изграждане на мостово съоръжение при 493-ти км на първокласния път, част от строителството на северния обходен път на Бургас, ще бъде затворено платното за Бургас.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация. За облекчаване на трафика към Южното и Северното Черноморие са обособени обходни маршрути.

Край на задръстванията към морето

Пътуващите за курортите на юг от Бургас могат да използват алтернативния маршрут: п.в. „Българово“ – Камено – Братово – кв. „Горно Езерово“ – път II-99 Бургас-Созопол.

За шофьорите, които ще пътуват на север от Бургас, алтернативният маршрут е по път III-6009 Миролюбово – Каблешково и след това по първокласния път I-9 Бургас-Варна. Пътуващите от и за Бургас могат да използват отсечката Бургас – кв. „Долно Езерово“ – „Лукойл“ – АМ „Тракия“ и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Мая Йорданова
694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини