В Борисовата градина отбелязаха годишнината от рождението на Апостола

  • 18 юли 2021 14:31

  • 457
  • 0
В Борисовата градина отбелязаха годишнината от рождението на Апостола
© bulphoto (архив)

Пред бюст-паметника на Апостола на свободата в столичната Борисова градина се състоя тържествена церемония по повод 184 години от рождението на Васил Левски.

С патриотични песни, представени от гвардейския представителен духов оркестър, с рецитал на стихове, посветени на Левски, и с поднасяне на венци и цветя пред паметника на революционера се отбелязаха 184 години от рождението му.

България отбелязва 184 години от рождението на Васил Левски

Професор Кирил Топалов, български учен и писател, припомни думите на историците, че народ, който не разчита добре знаците на миналото, се изгубва в лабиринта на настоящето си и няма бъдеще.

„Затова и ние днес трябва да разчитаме добре тези знаци. По тях нашият народ ще се поучи най-добре от грешките на миналото и ще намира най-сигурния път към едно по-добро бъдеще“, каза проф. Топалов пред БНР.

Венци и цветя бяха поднесени от Столичната община, Общобългарски комитет „Васил Левски“, Софийски общински комитет „Васил Левски“, дойдоха и много граждани: „Той е светиня за българския народ“; „Свободата ни даде обичта към България“.

Мая Йорданова
457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини