Водещите новини! Властта с опит да отстрани Иван Гешев, ИТН: Или подкрепа от протестните партии, или нови избори

  • 16 юли 2021 20:42

  • 299
  • 15
Водещите новини! Властта с опит да отстрани Иван Гешев, ИТН: Или подкрепа от протестните партии, или нови избори
© bulphoto (архив)

*** Водещите новини на 16 юли ***

Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия поиска отстраняване на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във заради злоупотреба с прихванати разговори

Правосъдният министър в служебното правителство Янаки Стоилов внася предложение до Висшия съдебен съвет (ВСС) да започне процедура за освобождаването на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Пред журналисти той обясни, че преди два дни при него постъпил доклад от над 100 страници от министъра на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския за допуснати нарушения от страна на главния прокурор.

В сигнала имало данни за действия и бездействия на главния прокурор, които накърняват престижа да съдебната власт, затова и Стоилов предлага на съдебния съвет да започне процедура по освобождаване на Гешев.

Готви се процедура по отстраняването на Гешев?

********

Гешев поиска сигналът срещу него да бъде публикуван и това се случи

Станаха ясни мотивите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков да иска уволнението на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

СРС-та на разговор между президента и командващия ВВС ген. Стойков, разговорите на Васил Божков с бившия депутат Александър Паунов, както и разпространени данни от мобилния телефон на Пламен Узунов са сред мотивите на сигнала на Рашков до правосъдния министър, публикувани в сайта на МВР. Като основания за това са посочени още нахлуването на прокуратурата в президентството миналото лято, широко отразено в медиите (дадени са и линкове към публикации), отказа на Иван Гешев да бъде изслушан в европарламента.

Министър Рашков публикува мотивите, с които иска отстраняването на Иван Гешев

********

"Това искане цели само политически дивиденти и ПР. Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки волята на служебния министър на МВР – Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, внася такова предложение във ВСС. Учудени сме, защо го внася едва сега – дни преди да изтече мандатът на служебното правителство. Това заяви пред Novini.bg говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Оттук нататък компетентен е ВСС", уточни тя.

Говорителят на главния прокурор с първи думи за искането на оставката на Иван Гешев

*******

ИТН: Или подкрепа от протестните партии, или нови избори

Всички помним как Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г юркаше парламентарната група на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ги караше да правят каквото му хрумне. При нас Слави Трифонов си носи отговорността. За нас Министерски съвет трябва да се избере в Народното събрание и това ще се случи. Трябва да върнем нормалната практика нещата да се решават в парламента, а не еднолично

Това каза на брифинг зам.-председателят на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионенТошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., който разкри предстоящите ходове на спечелилата изборите партия, след като вчера стана ясно, че кандидатурата на Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон за премиер е оттеглена. 

"Трябва да се сложи край на лидерството, на месията, на човека, който ще спаси и оправи България. Никъде не е записано в закон, че лидерът на партията спечелила изборите трябва да оглави кабинета", допълни го Филип Станев отговаряйки на въпрос защо Слави Трифонов не е предложен за премиер. 

ИТН: Новият кабинет ще го представим, когато му дойде времето! Ако не бъде подкрепен от ДБ и ИСМВ, отиваме на нови избори

*********

Радев свиква Народното събрание на 21 юли и обяви: Днес е българската политическа жътва

За хората тук на жътва няма студ и жега, вършат си работата. Така е при политиците – сега е моментът те да си свършат работата, да намерят обединение и пресечни точки по интересите на българския народ. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в село Професор Иширково.

"Политиците трябва да продължат демонтажа на порочния управленски модел, да се пресекат кражбите, да се укрепи държавността, да намерим най-накрая изход от икономическата криза, несправедливостта и бедността. Нека да тръгнем по нов модерен път за страната – всичко го очакваме", призова държавният глава.

Радев свиква Народното събрание на 21 юли и обяви: Днес е българската политическа жътва

*******

Бедствие в Европа

Над 120 са жертвите, а десетки все още се издирват при опустошителните наводнения, които сполетяха части от Белгия, Германия и Нидерландия. Ситуацията все още е критична, евакуацията в различни селища в трите държави продължава, стотици хиляди са без ток.

Над 1300 се водят за безследно изчезнали. В спасителните и издирвателните дейности участват полицията, гражданска защита, военни.

Стотици жертви на наводненията: Германия обяви режим на военната катастрофа

Скъса се предпазна дига в Нидерландия, тече евакуация на населението

********

Рязък скок на COVID случаите до 1 август прогнозират от ECDC

Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) прогнозира рязко увеличение на новозаразени с COVID-19 до 1 август.

Центърът събира данните от Европейския съюз, Норвегия и Исландия.

Рязък скок на COVID случаите до 1 август прогнозират от ECDC

Мая Йорданова
299 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2021.07.16 | 21:38

1
Не ми се вярва да успеят да го отстранят, щото мафията на ББ я има и ВСС и навсякъде!
ОХХХХХХХХХХХХХА

2021.07.18 | 17:39

15
ИСКАТ ДА ГО МАХНАТ ГЕШЕВ ТА ЧЕРЕПА ЦВЕТАНОВ БОБОКОВИ И ДРУГИТЕ КРАДЛИВИ ЧОВЕЦИ НА НЕ ГИ БАРАТ

2021.07.16 | 23:15

6
Тъпанар с една дума

2021.07.16 | 22:04

5
Умнико, ако имаше мафия, вече щяха да те ядът червейте!!

2021.07.16 | 21:53

2
ИТН ДА ГО ДУХА, ИЗНУДВАЧИ. НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ БЪДАТ ИЗЧЕГЪРТАНИ
78

2021.07.18 | 17:37

14
ПАК ИЗБОРИ ПАРИ ХАРЧЕНЕ С ТЕЗИ ПАРИ БОЛНИЦА ЗА ДЕЦА ДА Е ПОСТРОЕНА

2021.07.16 | 23:16

7
Правилно
Asthfghl

2021.07.17 | 06:14

13
И кое ви кара да мислите, че след още 3-4 избори някой ще гласува по-различно? Тъпанари.
Васко

2021.07.17 | 02:10

11
Браво Тошко! Кумунюнгери най- им отива. Като на свинче звънче.

2021.07.17 | 02:23

12
ГЕШЕВ, НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ! а ГЕДИ Н ЕВРОПА НЕ ВИЖДАТ ЛИ КАКВО СТАВА ТУК??!!Е ГА ТИ ПР О ТЕ СТЪРИТЕ - АМ БИ ЦИИ И ГЛАД ЗА ВЛ АСТ И ПАРИ1 ТОВА СЕГА ГО ПРАВЯТ ЗА ДА УГОДЯТ НА ОНЯ НЕ ДО РЪФЛЕК ХР И, ЗА ДА ПРЕС ТА НЕ ДА ГИ НАПАДА1 Н О В И ИЗ Б О Р И!
Тошко

2021.07.17 | 02:08

10
Нема власт в момента. Само само кумунюнгурски истърсаци. Аааахааяххяхахахаа

2021.07.17 | 00:24

8
Тука не можахме да разберем последно пациента или лекаря е болния

2021.07.17 | 00:26

9
По простия взимал предимството на кръстовището а това е ехото от пещирата
Алекс

2021.07.16 | 22:03

4
Нови избори и ИТН 7-ма политическа сила. Гарантирано!!!

2021.07.16 | 21:54

3
"ВЛАСТТА" ХАХАХА ВСЕ ЕДНО СМЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ. ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ ДРУГАРЕ! ГЕШЕВ СИ ОСТАВА ДО КРАЯ НА МАНДАТА А "ВЛАСТТА" ОТИВА ДА ДУХА НА СЕВЕРНОКОРЕЙСКИЯ МИНДИЛ

Добави коментар

Водещи новини