Любомир Аламанов: Има ли дъно отвратителността

  • 16 юли 2021 14:45

  • 4632
  • 0
Любомир Аламанов: Има ли дъно отвратителността
© Булфото (архив)

Един натъжаващ коментар на Любомир Аламанов, комуникационен експерт, управляващ партньор в агенцията за класически и иновативни комуникационни услуги SiteMedia Consultancy. Коментарът е по повод на нескопосния опит за шарж, за който днес и посолството на САЩ излезе със свое становище.

В сряда по време на пресконференция лидерът на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, бивш премиер, иронизира своите опоненти с колаж, в който са включени образите на Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971, Иво Мирчев и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Техните лица бяха поставени върху снимка на НАСА с космонавтите от екипажа на совалката „Колумбия“ в мисията STS 107, които през 2003 г. загинаха при навлизане в земната атмосфера.

Да ви разкажа за Колумбия. Совалката Колумбия.

Колумбия е първата совалка в космическата флотилия на НАСА. Първата ѝ мисия продължава от 12 до 14 април 1981 година. Колумбия извършва общо 28 полета. Прекарала е в космоса общо над 300 дена.

В последния си полет "Колумбия" се отправи на 16 януари 2003 г. Екипажът включва 7 души:

45-годишния командир Рик Хъсбанд, летял в космоса през 1999 г.,

41-годишния пилот Уилям Маккул, за когото това е първи полет в космоса,

46-годишния Дейвид Браун, за когото това също е първи полет в космоса,

41-годишната Калпана Чаула, летяла през 1997 г. със совалката "Колумбия",

43-годишния Майкъл Андерсън, летял през 1998 г. със совалката "Индевър",

41-годишната Лоръл Кларк, за която това е първи полет в космоса,

48-годишния Илан Рамон, първия астронавт на Израел.

На 1 февруари 2003 г., 16 минути преди планираното приземяване совалката се разрушава в плътните слоеве на атмосферата. Това става на височина около 63 км, когато скоростта й е 20 000 км/ч. Всички намиращи се на борда астронавти загиват.

Отломки от "Колумбия" падат на около 500 мили от Кейп Канаверал.

След катастрофата в САЩ и Израел е обявен национален траур. Заради загиналите астронавти. Заради загиналите герои.

Разказвам ви всичко това, защото днес един политически отломък е използвал колаж на тази снимка. Използвал е колаж на снимка на загиналите астронавти на Колумбия. На официална партийна пресконференция. За да се присмее на политическите си опоненти.

И си ръкопляска доволен. Лакеите му ръкопляскат доволно. Радват се. На колаж на загинали астронавти.

Не знам дали има дъно отвратителността. Но ако има, днес беше ударено.

Срам ме е.

Срам ме е, че българин се подиграва на колажи на загинали герои.

Срам ме е, че този българин ни е управлявал.

Срам ме е, че този българин се е заобиколило с лакеи, които ръкопляскат на колаж на загинали герои.

Поклон пред паметта на героите.

Извинявам се от името на всички българи. Ние не сме такива. Надявам се, че не сме такива. Надявам се, че няма разумен човек, който да иска да се подиграва с колажи на загинали герои.

Аделина Делийска
4632 0

Водещи новини