Докога ще си затваряме очите пред безобразните кражби от здравеопазването?

  • 16 юли 2021 09:26

  • 4455
  • 0
Докога ще си затваряме очите пред безобразните кражби от здравеопазването?
© бтв, личен архив

Това пита в своя коментар дългогодишният активист и бивш лидер на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в София Стефан Иванов, който по професия е учител, зам.-директор на голямо столично училище. Коментарът е по повод уволнението на управителя на болница „Пирогов” д-р Асен БалтовАсен БалтовПроф. д-р Асен Георгиев Балтовзпълнителен е директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от м. Февруари и последвалите реакции в обществото.

Бях решил да не се занимавам с обществени въпроси посред лято, но съм много ядосан! Стойчо Кацаров с факти и напълно безапелационно доказа, че има нагло крадене от нашите пари (НЗОК).

И вместо обществото да го подкрепи, защото в такива мащаби това не е просто за уволнение, чета постове в защита на кражбите и крадците... Чак и политически партии и синдикати защитават "уволнените"...

Докога ще си затваряме очите пред безобразните кражби от здравеопазването? Плащаме високи здравни осигуровки всеки месец за да сме "здравно осигурени", а после се "доплаща" на ръка и без фактура под масата в повечето болници. Ето заради такива гнусотии като извършените в Пирогов. И да - знам, че не е само там, но все отнякъде трябва да се започне. Крадат ни нагло, а ние си траем и политиканстваме на дребно.

Не слушайте пропаганда, сверявайте само ФАКТИТЕ и отговорете пред себе си:

1. Вземат ли ви пари за какво ли не в повечето болници, въпреки, че сте здравно осигурени и отивате с направление от личния си лекар?;

2. Доказано ли е с факти безобразието в Пирогов (дано да се бръкне и другаде)?;

3. Вземат ли стотици хиляди левове "бонуси" на година на калпак директори на някои държани и общински болници, които иначе имат милиони задължения? Повтарям - директорите - не е почтено те да се крият зад обикновените лекари, сестри и санитарки и да реват, че това било "атака към доброто име на болницата".

Заслужаваме си всичко, което ни се случва, ама абсолютно всичко!!!

И накрая за любителите на фактите само да напомня, че Балтов беше назначен за директор по същия начин - от служебно правителство.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
4455 0

Свързани новини

Водещи новини