Изпитите за водачи на моторони превозни средства ще се провеждат в нова и самостоятелна сграда

  • 05 юли 2021 10:53

  • 542
  • 0
Изпитите за водачи на моторони превозни средства ще се провеждат в нова и самостоятелна сграда
© Pixabay

Изпитите за водачи на моторни превозни средства ще се провеждат в нова и самостоятелна сграда към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" /ИААА/, която позволява да се сепарират потоците и да се произвеждат единствено изпити.

В нея има общо 2 зали с по 13 работни станции, напълно електронизирани, което елиминира субективния фактор напълно. Местата са с четири повече във всяка една от залите.

Масово младите шофьори не взимат всички часове по кормуване

Това стана ясно след инспекцията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през на новите изпитни зали на ИА "Автомобилна администрация" в София.

Кандидатите ще могат да научават резултатите от изпита непосредствено след неговото приключване. Осигурена е рампа за хора с увреждания и обособени места в залите за тях. Администрацията е отделена, което ще и позволи да върши свободно и спокойно работата си. Ефектът от разделянето на потоците в крайна сметка ще бъде, че ще могат да бъдат изпитвани много повече хора, коментира министър Тодоров.

На въпрос ще има ли разговори с бранша за увеличаване на часовете за кормуване, министър Тодоров каза, че темата е отворена и комуникацията продължава, за да се намери пресечна точка между това, което иска администрацията и това, което търси като ефект браншът. "На първо място трябва да се водим от идеята за безопасност и сигурност на пътя. Часовете трябва да са толкова, колкото са достатъчни, това да се случи. Лично аз съм за увеличаване на часовете, но то не трябва да бъде самоцел,а синхронизирано с качеството на обучение", коментира транспортният министър.

Предстои ремонтирането на новата сграда за изпити към ИААА и в Благоевград, информира той.

На въпрос дали има напрежение на пристанище Варна, Тодоров коментира: "Напрежение трябва да има винаги от гледна точка на оперативната дейност до толкова, доколкото трябва да се търсят нови товари, нови пазари, за да могат работещите там да са спокойни, а и финансовите показатели на дружеството да бъдат добри. Категорично заявявам, че от гледна точка на съкращаване на персонала няма да има. Това е заявено и след срещата със синдикатите. Борда на директорите е уведомен за неговото решение", посочи министър Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през.

Novini.bg
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини