Шефът на ДНСК за "Златен век": Още от 1996 г. е предречено там да има такава сграда

  • 02 юли 2021 09:03

  • 21695
  • 5
Шефът на ДНСК за "Златен век": Още от 1996 г. е предречено там да има такава сграда
© БТВ

"Златен век" има разрешително за строеж до 2020 г., т.е. то е изтекло и затова ДНСК налага забрана строежът да продължи. Съдът обаче спира моята заповед, което е прецедент като съдебна практика. Не мога да коментирам мотивите на съда, но ще се съобразя с него. Това заяви в сутрешния блок на bTV началникът на ДНСК арх. Влади Калинов по повод сагата със строежа на небостъргача "Златен век" в столицата.

,,На 14 май 2021 г. е едното решение, от юни е другото решение на Върховния административен съд – гледам окончателните решения, а не тези на първа инстанция. В тях действията на ДНСК са били спрени, защото са били счетени за неоснователни. Единственият начин от Артекс да продължат да строят "Златен век" е да минат отново през съдебна инстанция, но не съм в ситуация, в която мога да си позволя да тълкувам закона. Смятам, че са допуснати много сериозни грешки, когато са правени поправките в този закон от 2017 г.'', коментира още арх. Калинов.

Съдът спря издаването на заповедта на ДНСК за спиране на "Златен век"

Виждам едно последователно действие в подкрепа спрямо този обект от самото начало. Всъщност случаят започва през далечната 1996 г., когато още тогава е предречено там да има такава сграда, обясни началникът на ДНСК и бе категоричен, че ще обжалва решението на съда за спирането на заповедта.

С усещане за абсурдност: Златен век – разбира се; детски градини – друг път

По отношение на строежа на къмпинг "Смокиня" началникът на ДНСК изрази огромни съмнения, че става дума за преместваем обект, както твърди общинската администрация на Созопол.

,,За да се впише в закона като преместваем обект, това означава да говорим за съоръжение, което трябва да бъде "повдигнато и преместено в пространството, без да наруши своята цялост". В случая на къмпинг "Смокиня" става въпрос не за преместваемо съоръжение, а за монтажно строителство, поради което подаваме сигнал до прокуратурата'', разясни арх. Калинов.

ДНСК: Няма как да се установи незаконно строителство на плаж "Смокиня"

По думите му за сегашнотото строителство на плажа отговорност носи главният архитект на Созопол, който е одобрил и разрешил проекта.

Аз не мога да го спря, не и преди да имам основания, описани в Закона за устройство на територията, посочи още арх. Калинов.

Владимир Василев
21695 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
XXX

2021.07.02 | 12:03

5
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

2021.07.02 | 10:57

4
Борисов е сигурен, че много хитро е укрил заграбеното. И това е много забавно, защото историята на диктаторите показва, че всички като него завършват зле. Той започва да проумява какво е сторил на българите и че заблудите с фалшивите статистики вече не вършат работа. Най-бедни и най-умиращи, първи по корупция, последни по здравеопазване – това наследство не чертае розови перспективи. Лъже се, ако вярва, че „шефът“, както той нарича Бог, ще го избави от предстоящото. Сенките от миналото винаги се завръщат... Възмездието е неизбежно.
Идиот Новини.бг

2021.07.02 | 09:42

2
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
Идиот - фашизоид

2021.07.02 | 09:43

3
от Новини.бг, пише тук че негрите не бива да живеят защото са черни, a генералите от армията били разрушители и терористи.
Костов разби

2021.07.02 | 09:42

1
държавата, СДС за заплюли това място за се.бе си още през 1996.

Добави коментар

Водещи новини