Изцяло дамски екип на ВМА поема мисията в Мали

  • 30 юни 2021 09:59

  • 3739
  • 2
Изцяло дамски екип на ВМА поема мисията в Мали
© ВМА

Военномедицинска академия (ВМА) изпрати пореден екип на мисия в Мали. В следващите 4 месеца специалистите ще се грижат за личния състав на щаба на операцията, който е базиран в столицата Бамако.

За първи път военномедицински екип се включва в Мисията на Европейския съюз през месец март 2013 г. Досега обаче не е заминавал изцяло дамски екип.

Отлична оценка за военните ни медици в Мали

Национален командир на 27-мия военномедицински екип е лейтенант д-р Йоанна Маринова, за която това е и първа мисия зад граница. Заедно с нея за здравето на личния състав на щаба на операцията ще се грижат старши сержант Живка Коларова, старши сержант Емилия Ненкова и старшина II степен Юлия Банкова. И за четирите това е първа мисия в Мали, но последните две имат опит от Афганистан.

За мен е чест да съм командир на първия изцяло дамски екип в Мали. Много се вълнуваме, заредени сме с много позитивни емоции и сме готови да дадем всичко от себе си, за да представим достойно България и ВМА, коментира на заминаване лейтенант д-р Йоанна Маринова.

Пожелавам ви да се върнете живи и здрави, и така усмихнати, както ви изпращаме днес. Ние сме винаги насреща, по всяко време! Пожелавам ви да изживеете това върховно чувство на герои, на изпълнението на дълга, защото в нашите очи и в очите на вашитв близки и приятели, вие сте герои, заяви от своя страна полк. доц. Димо Димов, заместник-началник на ВМА по войсковото медицинско осигуряване.

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

ВМА

Радина Лазарова
3739 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Platen optimist

2021.06.30 | 12:28

2
Vsichko e dobre v BG , ta sega ste opravime i Mali.
wtf!?!?!??!

2021.06.30 | 10:22

1
дреме ми за тия кърлежи на НАШИ разноски....армията е най-излишния паразит на бюджета, който НИЕ плащаме!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини