Всенощно бдение в чест на Пресвета Богородица ще бъде отслужено в Троянския манастир

  • 29 юни 2021 15:55

  • 427
  • 1
Всенощно бдение в чест на Пресвета Богородица ще бъде отслужено в Троянския манастир
© Wikipedia

На 12 юли Светата православна църква почита чудотворния образ на Пресвета Богородица "Троеручица", чието чудотворно копие се съхранява в Троянската света обител от 1600 година.

Във връзка с това на 11 юли, неделя, от 20.00 часа, в съборния манастирски храм "Успение Богородично" ще бъде отслужено всенощно бдение, съобщиха от Българската патриаршия.

Марияна Николова посети Троянския манастир

След всенощното бдение, на 12 юли, понеделник, от 9.30 часа, ще бъде отслужена и Света литургия в чест на Пресвета Богородица.

Приканват се вярващите християни, които имат възможност, да заповядат на бдението, при спазването на противоепидемичните мерки, "за да можем с едни уста и с едно сърце да възхвалим Божията Майка, прославяна в нейния чудотворен образ "Троеручица", призовават вярващите от Троянския манастир.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
427 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.06.29 | 16:25

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Водещи новини