Увеличава се броят на корабите, които акостират в Русе

  • 29 юни 2021 16:29

  • 470
  • 1
Увеличава се броят на корабите, които акостират в Русе
© Pixabay

С увеличение на товарите и пристигналите първи пасажерски кораби посрещнаха русенци днешния Ден на река Дунав, съобщи БНР.

Увеличава се броят на товарните кораби, които акостират в Русе. Заради пандемията през миналата година броят им беше намалял с 10 на сто.

В днешния Ден на Дунав в града отчитат и първи пристигнали пасажерски кораби, след година застой.

Първият круизен кораб за годината ще акостира край Русе

Валентин Христов, ръководител на корабния трафик в българската секция на речната информационна система, заяви: „Очакваме с навлизане на лятото още повече нещата да се пооправят, очакваме корабопосещения и във Видин, и в Русе. Така че можем да кажем, че има напредък в разкрепостяване на корабоплаването и все повече кораби започнаха движение по реката“, каза ръководителят на корабния трафик.

По думите му с подновяването на дейностите по драгиране на реката се подобрява плавателният път и намалява опасността от засядане в плитчини.

Последвайте канала на

Novini.bg
470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕРЕИГЕЙ

2021.06.29 | 16:45

1
ДИНА СТАНИШЕВА ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ДИМИТЪР СТАНИШЕВ УБИЕЦ НА СТАЧКУВАЩИ ПЛОВДИВСКИ РАБОТНИЦИ СЛЕД ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТА ГОДИНА. СЕРЕИГЕЙ СТАНИШЕВ МОДЕРЕН ЛЯВ КРЕМЪЛСКИ ПЕДЕР... МЕДИИТЕ НА ДИНА СТАНИШЕВА ВЕЧНО ЩЕ НАВИРАТ БЪЛГАРИЯ В КЛОАКАТА НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО.САТРАПИТЕ НА ДИМИТЪР СТАНИШЕВ ВЕЧНО ЩЕ ПОСИЧАТ ПО КРЕМЪЛСКА ПОРЪЧКА ТЕЗИ КОИТО НЕ СЛУЖАТ ВЯРНО НА КРЕМЪЛ.СЕРЕГЕЙОВИТЕ ПЕДЕРИ ВЕЧНО ЩЕ ПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ГНУСНА И ПРЕЗРЯНА ЗА СВЕТА...

Добави коментар

Водещи новини