Илияна Йотова ще участва в откриването на световен форум за равенството на мъжете и жените в Париж

  • 28 юни 2021 15:25

  • 143
  • 0
Илияна Йотова ще участва в откриването на световен форум за равенството на мъжете и жените в Париж
© Булфото (архив)

В сряда, 30 юни, в Париж вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще участва в официалното откриване на глобалния форум „Поколение Равенство“.

Форумът, който е под егидата на ООН-Жени и е съпредседателстван от Мексико и Франция, е най-мащабното събитие, посветено на равенството между мъжете и жените, 25 години след приемането на Пекинската декларация и платформа за действие от 4-ата световна конференция на ООН. Събитието ще събере държавни и правителствени лидери от цял свят, ръководители на международни организации, представители на гражданското общество. Форумът ще стартира глобален план с конкретни ангажименти за ускорено постигане на равенството между мъжете и жените. За тази цел ще се сформират шест коалиции за действие, фокусирани върху най-чувствителните теми. В обръщението си към форума Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще изтъкне усилията на България за постигане на равенство между мъжете и жените в сферата на технологиите и иновациите. 

КНСБ настоява фирми с над 5% разлика в заплащането между мъжете и жените да не се допускат до участие в обществени поръчки

По-рано вицепрезидентът ще се срещне с генералния секретар на Международната организация на Франкофонията Луиз Мушикивабо. През 2021 г. България отбелязва 30 години от присъединяването си към организацията.

Във вторник, 29 юни, Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще разговаря с представители на български училища във Франция. По-късно през деня по покана на председателя на Групата за приятелство Франция – България във френския Сенат Лоик Ерве вицепрезидентът ще се срещне с членове на групата, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Novini.bg
143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини