Водещите новини! Забраняват политическата дейност в училище (и още…)

  • 25 юни 2021 12:31

  • 863
  • 0
Водещите новини! Забраняват политическата дейност в училище (и още…)
© Pixabay/Novini.bg

*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 25 юни ***

 

В системата на предучилищното и училищното образование се забранява осъществяването на политическа и партийна дейност. При изпълнение на своите функции педагогическите специалисти трябва да са политически неутрални и не могат да налагат идеологически и политически убеждения. Изискването за политически неутралитет и забраната за политическа дейност важат също за началниците и служителите в регионалните управления на образованието (РУО).

Това е записано в проект за изменение и допълнение в Закона за предучилищното и училищното образование, публикуван от Министерството на образованието и науката (МОН) за обществено обсъждане днес.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Проект за законова поправка забранява политическата дейност в училище

***

Предупреждение от първа степен - жълт код, за опасност от високи температури - от 35 до 39 градуса, за 16 области на страната обяви за днес Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Областите са в Западна и Централна България.  

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Предупреждение от първа степен за горещини в 16 области на страната

***

Дългогодишната битка на общинския съветник от „Демократична България“ Кремена Петрова и комитета ѝ за чист въздух в Нова Загора принуди ръководството на „Градус“ да предприеме действия за решаването на проблема.

За първи път след шест години обгазяване “Градус” се ангажира да инвестира в чистотата на въздуха, след като досега отричаше да има проблем от фабриката за биомаса „Енерджи-2“ в покрайнините на 20-хилядния град. По инициатива на Кремена Петрова представител на фирмата се срещна в четвъртък вечерта (24 юни) с жителите на Нова Загора, за да чуе публично за притесненията им и да разясни какви мерки ще се вземат и в какви срокове.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Битката на ДБ за чист въздух в Нова Загора притисна “Градус” за действия

***

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) спаси 8 бедстващи защитени птици за по-малко от 20 дни. Животните са транспортирани до Спасителния център за диви животни в Стара Загора за лечение и доотлгеждане, където специалистите вече са поели грижите за тях. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ - Пловдив. След възстановяването им, те ще бъдат пуснати на свобода в подходящ район. Спасителните акции са предприети след сигнали, получени на „зеления телефон“ на институцията от загрижени граждани.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

РИОСВ - Пловдив спаси 8 бедстващи птици

***

Традиционно в края на седмицата започва струпване на опашки от леки автомобили на граничния пункт, заради предстоящите почивни дни.

Още от рано сутринта има големи опашки, като колите се струпват и се спират периодично, за да не се получи струпване на самия пункт. Традиционно хората са избрали да почиват в Гърция.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Опашки за Гърция: Пътуващите чакат повече от час

***

Нито това правителство, нито което и да е друго има право да разговаря за македонския език и македонската идентичност, подчерта премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев на вчерашното парламентарно заседание, на които бяха поставяни депутатски въпроси, съобщава Независен весник.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Заев: Не ни трябва ЕС, ако някой иска да преговаряме за македонския език и идентичност

***

Полската държавна комисия за борба с педофилията съобщи вчера, че е поискала от Ватикана данни за сексуални посегателства срещу деца, извършени от свещеници в Полша, защото полската Католическа църква е отказала да предостави поисканата информация, предаде Асошиейтед прес.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Полша поиска от Ватикана данни за сексуалните посегателства на свещеници срещу деца

***

Съдът в Минеаполис днес трябва да произнесе присъдата над полицай, който при арест задуши чернокожия Джордж Флойд.

Обвиненията срещу Дерек Щовин са общо 3, най-тежкото от които е за "непредумишлено убийство".

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Днес се очаква присъдата на полицая, който задуши Джордж Флойд

***

Последвайте канала на

Novini.bg
863 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини