Служители на "Артекс" отново на протест

  • 25 юни 2021 09:29

  • 543
  • 4
Служители на "Артекс" отново на протест
© Булфото, архив

Служители на „АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна“ излизат на пореден протест заради очакваното спиране на строежа на „Златен век“.

ДНСК твърди, че има изтекло разрешително за строеж още през 2020 г. Говори се дори, че построените след тази година етажи ще трябва да бъдат разрушени.

От компанията обаче смятат, че отново са уимишлено вкарани под прицела на общественото внимание. „Аркес“ настоява изграждането на високата сграда на продължи. Преди дни пред БТВ управителят на "АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна" арх. Пламен Мирянов-син каза, че е готов да редуцира етажите на небостъргача от 34 на 31. Той обаче бе категоричен, че планът за църква на върха ще остане.

Мирянов смята, че има напрежение между сегашния шеф на ДНСК Влади Калинов и главния архитект на Столичната община Здравко Здравков. Като залог за това се явява "Златен век". Министерството на регионалното развитие и благоустройството също взе отношение по казуса. Имало е среща при министър Виолета Комитова на всички засегнати страни.

"АртексАртексАРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е семейна, изцяло българска архитектурно-строителна инвестиционна" вече предупреди, че атаката срещу "Златен век" е лош знак за инвеститорите като цяло и се закани да търси правата си в съда в Стразбург.

Още по темата и в това видео:

Novini.bg
543 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тиквата е заповядал,

2021.06.25 | 11:55

4
"или зеете за мен по улиците, или ви уволмнявам".
Идиот Новини.бг

2021.06.25 | 11:55

3
нарича протестиращите "болшевишки клошари", Радев - "тъп каун", спец-службите - "руски подлоги".
иванчо

2021.06.25 | 10:27

2
тия заграбиха де що има големи строителни обекти, а имат наглостта и да протестират, щото не ги оставят да си цопкатдет им падне ...

2021.06.25 | 10:08

1
ту маоу дя ну зняьт, ама протестират, нали шефът така каза

Добави коментар

Водещи новини