Бургас е домакин на международния морски форум "Синьото бъдеще - наша отговорност".

  • 25 юни 2021 06:30

  • 321
  • 3
Бургас е домакин на международния морски форум "Синьото бъдеще - наша отговорност".
© Булфото, архив

Бургас ще е домакин на международния морски форум "Синьото бъдеще - наша отговорност".

Целта на събитието е да подчертае важността на моряшката професия и значението й за световната търговия. Лектори ще са български и чужди експерти в сферата на морското застраховане и право, корабните и пристанищни дейности. Форумът ще се проведе в Международния конгресен център в Зоната за свободен достъп на Пристанище-Бургас. Начало е от 9.00 часа, в зала "Черноморие". 

България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на Международната океанографска програма на ЮНЕСКО

Петнайсет български и чужди експерти ще участват в морския форум "Синьото бъдеще - наша отговорност", който ще се състои в Бургас. Дискусиите ще бъдат в три панела: "Морската индустрия - гарант за работеща икономика"; "Синьо предприемачество - изследвания и иновации" и "Морски бизнес в Черноморски регион". Това съобщиха от ръководството на Пристанище-Бургас, което, заедно с Българската асоциация на морските капитани и с партньорството на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура", е организатор на срещата.

Темите, които ще коментират експертите, засягат различни аспекти на "синята" икономика. Лекторите ще дадат отговори за мястото на България в региона на Черно море, след конвенцията на ООН по морско право и евроатлантическите реалности в 21-ви век, за това какви са новостите в опазването на околната среда и развитието на корабоплаването в тази насока, казаха от пресцентъра на пристанището в Бургас.
Ще бъдат обсъждани въпроси, свързани със сътрудничеството за "син" растеж в трансграничните региони на Черно море, морската квалификация на младите хора - като гарант за бъдещо развитие на "синята" индустрия.

Лекторите ще се спрат и на значимите постижения на българските моряци по света, но няма да отминат и теми, като случая с кораба "Свети Николай" и предизвикателствата пред морското застраховане, посочиха от пристанището.
Ще бъдат представени данни за проекти, които се реализират с европейско финансиране, както и какви са предизвикателства в круизния и пасажерския бизнес в Черноморския регион.

 Срещата ще е в Международния конгресен център в Зоната за обществен достъп на Пристанище-Бургас. Откриването е от 9.00 часа.

Novini.bg
321 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Братска Русия

2021.06.25 | 08:21

3
идва у нас с песните на победата.
Идиот Новини.бг

2021.06.25 | 08:04

2
нарича протестиращите "болшевишки клошари", Радев - "тъп каун", спец-службите - "руски подлоги".
ГОВНОРИ МОСКВА

2021.06.25 | 07:13

1
ПОРЕДНОТО ЦУНКАНЕ НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ПО ОТВОРЕНИТЕ БУЗИ ОТ РУСКИЯ АНКЛАВ В ЗАДУНАЙКАТА.

Добави коментар

Водещи новини