Achtung! Вървите по лош път…

  • 24 юни 2021 16:51

  • 2808
  • 0
Achtung! Вървите по лош път…
© Pixabay/Novini.bg

Повечето терористи (извършителите, ниските нива, не организаторите – те са бизнесмени) смятат себе си за „освободители“, „борци за справедливост“ и други подобни глупости. 

Не казвам, че въоръжената съпротива не е необходима някъде по света в дадени обстоятелства, но вижте обърканото българче, днес – 2021 година – къде вижда „враговете“ – вижда ги в евреите. 

Да ви звучи познато? 

Achtung!

По тоя път вече е минавано! Не води към нищо добро. 

Непълнолетен подготвял палеж на синагога във Варна

...

Виждали ли сте ги? Чували ли сте ги? Коментарите на нацистчетата? Когато нямат какво да кажат, стигат до заплахите: „ще срещнеш арийското острие!“, „ще опиташ арийския нож!“

Не сте ли? Наистина ли? И свастиките по стените не сте виждали, нали?

А и… „арийското“? „Арийският“? Верно ли! Кой е тоя ариец? 

Как забравяш, че Хитлер (когото боготвориш) е презирал славяните (какъвто си и ти в неговите очи) и е имал план да ни направи слуги в неговия райх, след като спечели войната (в неговата глава е печелел войната)? Как механизмите в главата ти пропускат това? Как работи… каквото там използваш вместо мозък?  

Отвратително е, че съвременният антисемитизъм скапва националната гордост на един народ, който се е застъпил и спасил еврейското си население по време на Холокоста. Откъде е дошъл ли? Според мен е слязъл от самолета заедно с Георги Димитров и хунтата национални предатели, но и това е само част от истината. Има много зад и около това – и преди в историята и паралелно с онези събития. Но бурените, които жънем днес, са факт и нямаме право да губим толкова време в исторически полемики. 

Отвратително е, че съвременни български политици са НЕ САМО известни с антисемитизма си, са НЕ САМО известни с отричането на Холокоста (считано за престъпление в Германия, между другото – и то с причина!), но и са автори на книги, които се издават, рекламират, продават до ден днешен. Искам да кажа: не е било само „фаза“, линия на поведение си е. 

Отвратително е, че на българския мразител хем му е толкова стар чипът за мразене, че е закъснял с над 80 години, хем се държи все едно е открил топлата вода. Така е – тъпите почти винаги се смятат за откриватели и много умни. 

Отвратително е—отвъд отвратителното е, че властите се сменят, прокурорите идват и си отиват, партиите се сменят, а никой не се противопоставя, никой не намира за необходимо да се опълчи и да каже, че това е престъпно и опасно. В САЩ прекалено дълго време си затваряха очите за „домашния тероризъм“ и днес той е най-голямата заплаха за националната им сигурност. 

Отвратително е, че политиците намират време и енергия да се наричат един друг с какви ли не имена: тикви, кратуни, комунисти, джендъри, патреоти, шкембета… а никой не намира време, никой не намира за нужно да обърне внимание на една пълзяща вълна от необразована омраза. Чакай, поправям се: ИМА политици, които ѝ обръщат внимание, харесват я, прегръщат я и се възползват от нея! 

Какво чакате? Не, не се обръщам нито към извършителите, нито към „инструментите“ им. Ако си достатъчно тъп, че да вярваш на тази пропаганда, никакви текстове, обръщения и смислени обяснения няма да значат нищо за теб. Ако пък си толкова алчен, че да използваш тази опасна омраза, значи отдавна си спрял да бъдеш нормално човешко същество и си станал ходещ алчен за*ник, на теб също нямам какво да ти казвам. Но какво чакате, останалите? Хората от пространството извън двете малоумни крайности на спектъра на омразата. Какво чакате? На какво се надявате? На разум? Няма да го намерите. На късмет? Недейте. На чудо? Изчерпахме си квотата от „чудеса“. На „да му мине модата“? Няма – прекалено е доходоносно за едните и „разтоварващо“ за другите. Здравият разум ни се изплъзва изпод краката, жертван от група малоумни, алчни псевдо-политичета, които не могат нищо друго, освен да сеят омраза, за да се маскират като „спасители“. „Спасители“ от проблеми, които самите те създават и режисират. И често изпускат от контрол. С какво могат те да се борят? С банките, които имат такива лихви, че сме за смях по света? Не. С Корупцията? Глупости – те СА корупцията. С престъпността? Тя им плаща да не я закачат. С кое могат да се борят? С измислените проблеми, разбира се. И бълват нови и нови, защото… отчитат дейност, иначе за какво са там – ще ги изметат. Собствената им хунта от орки ще ги измете. 

Засега ги хващат преди да извършат атентата, преди да запалят синагогата. Какво ще стане, ако утре се намери някой от тях, който има IQ по-голямо от възрастта си или от стайната температура?

Тогава? 

Ами „интелектуалците“ и академичните кръгове – кога смятате да се събудите? Във вашите среди има не по-малко расисти, антисемити и разпространители на извратени теории на конспирациите, отколкото по кафетата, където се събират черните анцузи и бръснатите глави. 

Внимавайте… и преди се е случвало!

Вижте какво пише още в началото на книгата си Гидиън Хауснер. 

Кой е той ли? Юрист и прокурор, най-известен с обвинението срещу Адолф Айхман, с което разбива опита на нацистите да използват заучената фраза: „само следвах заповеди“. 
 

Правосъдие в Йерусалим: Делото "Айхман", Гидиън Хауснер

Последвайте канала на

Александър Томов
2808 0

Свързани новини

Водещи новини