София остава без нощен градски транспорт до октомври

  • 24 юни 2021 16:44

  • 548
  • 1
София остава без нощен градски транспорт до октомври
© Булфото (архив)

Столичният общински съвет реши да удължи времето, през което нощният градски транспорт няма да се движи и сега той ще е от 1 юли до 1 октомври тази година.

Основните аргументи за това са епидемична обстановка, която е до края на август, и по-малкият брой пътници в летните месеци.

С пускането в експлоатация на нощните автобусни линии ще се генерира голямо разходно перо поради ниската натовареност и предвид още действащите противоепидемични мерки, а това ще натовари допълнително не доброто финансово състояние на столичния градски транспорт, който сериозно пострада заради намалелия пътникопоток, вследствие на COVID-19, обясниха решението си от Столичния общински съвет, цитирани от БНТ.

Спират нощния транспорт в София до края на годината

Вече е сформиран комитет за наблюдение, който ще анализира предоставените на Центъра за градска мобилност данни от мониторинга на внедрената автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в столичния градски транспорт. Това решиха общинските съветници на днешното заседание на местния парламент.

Новата билетна системата започна да работи през май, а очакваните резултати от въвеждането и успешната ѝ експлоатация следва да бъдат обект на проучване от страна на Столичния общински съвет и Столична община.

Novini.bg
548 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а помните ли...

2021.06.24 | 20:23

1
... колко фукня имаше като го пуснаха, юрдечка се посра публично от радост.

Добави коментар

Водещи новини