Ремонтиран и в гаранция покрив на саниран жилищен блок в Русе протече

  • 24 юни 2021 14:12

  • 292
  • 0
Ремонтиран и в гаранция покрив на саниран жилищен блок в Русе протече
© Булфото (архив)

Ремонтиран и още в гаранция покрив на жилищния блок "Елба" в Русе протече. Това съобщи професионалният домоуправител Цветелин Цонев. Става дума за участък от покрива на един от входовете.

Цонев обясни, че блокът е саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради през август 2019 година, а възложител е община Русе.

"Въпреки многократните ни опити да сезираме фирмата, която е санирала цялата сграда, до този момент няма положителен резултат", обясни Цонев.

Стилиана Цонева, която е собственик на апартамент на последния 15-и етаж, обясни, че сега си ремонтират жилището, но течовете им създават проблеми.

"Искахме сами да направим ремонт на покрива, но за да не нарушим гаранцията, не предприехме нищо. Обърнахме се към фирмата-изпълнител преди три-четири месеца. От там ни казаха, че са извършили ремонт, но течовете продължиха", обясни Цонева.

Даниела Дариткова: България е втора по най-ниско ниво на държавния дълг в ЕС

По тази причина професионалния домоуправител се обърнал с писмо към кметството, възложител на санирането, тъй като обектът е под гаранция.

"Изпратили сме писмо до фирмата-изпълнител. Предстои съвместен оглед на компрометирания покрив от служители на компанията и на общината, които да установят дефектите. След това фирмата-изпълнител трябва да извърши ремонт в оказания в констативния протокол от комисията срок", обясни заместник-кметът по устройство на територията на Русе Магдалина Илиева.

Novini.bg
292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини