Областният управител на Смолян: Сигналите за натиск от държавни служители се проверяват

  • 23 юни 2021 17:52

  • 339
  • 0
Областният управител на Смолян: Сигналите за натиск от държавни служители се проверяват
© Областна администрация - Смолян

В Областната администрация в Смолян са получени сигнали за натиск от държавни служители върху подчинени, които агитират и притискат да се гласува за определена политическа сила. Това заяви областният управител Стефан Сабрутев, коментирайки изнесената днес след заседание на Министерски съвет информация, че в някои населени места в областта има натиск върху отделни граждани във връзка с предстоящите избори.

Сабрутев допълни, че става дума и за данни за сплашване на хора, които евентуално при печелене на изборите от определена политическа сила, няма да могат да се снабдят с дърва. Според областния управител сигналите са за случаи на натиск в полза на няколко политически сили.

Относно оплакванията за оказван натиск, Сабрутев уточни, че са сигнализирали преките ръководители и ръководствата на министерствата, които касаят проверките.

Сигналите за упражнен натиск около изборите са постъпили в приемния ден в Областната администрация. Хора идват и споделят притесненията си, допълни областният управител. Той е категоричен, че администрацията се ангажира да направи всичко възможно, за да гарантира честни избори, хората спокойно да застанат пред машините и да гласуват по съвест.

Бойко Рашков: Върху български граждани вече се оказва безпрецедентен натиск за изборите

По повод опасенията за опити за купуване на гласове, Стефан Сабрутев заяви, че са локализирани хора, които по принцип се занимават с подобни практики. Следим всичко изкъсо и се надявам да не го допуснем, посочи областният управител, цитиран от БТА.

Novini.bg
339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини