Готова е Зона 5 в кв. "Запад" на Асеновград

  • 22 юни 2021 15:37

  • 367
  • 1
Готова е Зона 5 в кв. "Запад" на Асеновград
© Община Асеновград

Зона 5 от изпълнението на проекта за квартал "Запад" в Асеновград е изцяло приключена, обяви пред заместник-кметът по строителството Стоян Димитров. Обектът е приет и е отчетен в Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ).

"Считаме, че след реновирането, кварталът вече придоби един съвсем различен вид", каза Димитров. Toй допълни, че предстои проектиране на изход от кръговото кръстовище на входа на Асеновград с улица „Книжна фабрика“. Това ще даде възможност за: облекчаване на трафика при левия завой на светофара на кръстовището между булевард „България“ и улица „Лозница“; отваряне на нова връзка към квартал „Запад“; осигуряване на директен вход и изход от и към новоизградения път между Асеновград и Пловдив.

Община Асеновград ремонтира покрива на Караалановото училище

"Призоваваме гражданите да опазват заобикалящото ги пространство. Забелязваме, че много голяма част от съоръженията, които са изградени, впоследствие се увреждат. Пaркират се автомобили на тротоарите пред блоковете, вследствие на което се компрометират тротоарните настилки. Освен това, почти всяка седмица се констатират увреждания на детски и спортни площадки, фитнеси на открито и други съоръжения". Инженер Стоян Димитров поясни, че специално е назначен допълнителен персонал, който да поддържа чистотата в зоните за деца.

В заключение заместник-кметът съобщи, че в момента се обслужва и рехабилитира поливната система в първите пет зони от квартала, които бяха обновени, тъй като са установени множество откраднати и счупени елементи от нея.

Novini.bg
367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гочо и Мочо

2021.06.22 | 20:34

1
Елате и вижте улицата покрай уще Цар Иван Асен, дупка до дупка.Ама асфалтираха паркинга.Ами тротоара и градината която унищожиха пред бл Детелина вхА.Как така изчезнаха от проекта.А изсъхналите дървета.А кривите и липсващи плочки.А не заземените стълбове.Но усвоиха парите.

Добави коментар

Водещи новини