Водещите новини! Почти ¼ от българите живеят в бедност

  • 21 юни 2021 18:14

  • 785
  • 7
Водещите новини! Почти ¼ от българите живеят в бедност
© Pixabay/Novini.bg

*** Водещите вечерни новини на 21 юни ***

 

Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1 660 000 души.

(!!!)

Целта е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на сто. Това е записано в Плана за действие за изпълнение на националната стратегия за намаляване на бедността. Документът е качен за обществено обсъждане на сайта на МТСП.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

МТСП: 23,8% от населението живее в бедност

***

Срещата на Слави Трифонов в Пловдив беше доста нескопосано режисирана. Кадрите по медиите показваха хора с маски с логото на партията. Така че дотук със спонтанността! Като преподавател мога да кажа, че никой от моите студенти не е отишъл на тази обявена за национална среща. Това заявява в интервю за "Марица" политологът Любомир Стефанов.

Колкото и да се опитват сценаристите и г-н Трифонов за изрежисират нещо спонтанно, не им се получава. Що се отнася до въпросите към младежите, по-добре да бяха мълчали", добавя той.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Политолог: Слави Трифонов е фигура, която разделя, не обединява

***

Спираме строежа на "Златен век" поради изтекло разрешение за строеж. Това съобщи началникът на ДНСК Влади Калинов на пресконференция в МРРБ.

Разрешението за строеж е изтекло още през януари 2020 година.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

ДНСК спира строежа на "Златен век" поради изтекло разрешение за строеж

***

Двама братя, на 25 и 29 години, жители на с. Садово, община Аврен, са задържани за срок до 24 часа. До ареста им се стигнало, след като на 18 юни служители на Четвърто РУ се отправили към дома им във връзка с проверка на многобройни сигнали, съобщават от ОД на МВР.

С идването на екипа в къщата, полицейски служители били нападнати от братята, като единият униформен е ударен с бастун, а на другия е нанесен удар с юмрук.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Братя биха полицаи с бастун

***

Китайските ограничителни мерки срещу криптовалути продължават да се затягат в понеделник, след като централната банка на страната призова другите кредитни инстит6уции и Alipay, най-голямата платформа за мобилни разплащания в Китай с 1,3 милиарда потребители, да се въздържат от крипто трансакции.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Китайската централна банка препоръча на кредиторите да се въздържат от крипто транзакции

***

Германската прокуратура заяви днес, че е арестувала учен, заподозрян в шпионаж в полза на Русия, предадоха световните агенции. Изследователят, идентифициран като Илнур Н., е с руско гражданство и работи в германски университет. Той е бил арестуван в петък, съобщава БТА.

За арестувания има "сериозни подозрения, че поне от началото на октомври миналата година е бил използван от руска разузнавателна служба", заяви прокуратурата на Карлсруе, която е натоварена да преследва заподозрените в шпионаж.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Германия е арестувала учен, заподозрян в шпионаж в полза на Русия

***

Жените твърдят, че видеоклиповете са качени в Порнхъб без тяхното съгласие и са завели граждански иск в съд в американския щат Калифорния.

Компанията Майндгийк е обвинена, че всъщност ръководи едно „престъпно мероприятие“. Една от жените разказва пред CBS, че е била само на 17, когато приятелят й я е принудил да заснеме гол видеоклип. Жената, която използва псевдонима Изабела, казва, че видеото по-късно е публикувано в Порнхъб без нейното съгласие и тя е разбрала за това от свой приятел.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

30 жени съдят PornHub за свои видеа

***

Седем държави извън Европейския съюз се присъединиха към решението на блока да затвори въздушното си пространство за авиопревозвачи от Беларус. Това се казва в разпространено днес изявление на пресслужбата на Съвета на ЕС, цитирано от БТА.

„На 4 юни 2021 г. Съветът (на ЕС) взе решение за въвеждане на забрана за полети във въздушното пространство на ЕС и достъпа до летищата на ЕС на всички видове авиопревозвачи от Беларус.

Страните официални и неофициални кандидатки (за членство): Черна гора, Сърбия, Албания и Република Северна Македония, а също държавите от европейската зона за свободна търговия - Исландия, Лихтенщайн и Норвегия се присъединиха към това решение на Съвета на ЕС", се посочва в изявлението.

Подробности ↓↓↓↓↓↓↓

Седем държави извън ЕС затварят въздушното си пространство за авиокомпании от Беларус

***
 

Последвайте канала на

Novini.bg
785 7

Коментари 7

Добави коментар
KOKO

2021.06.21 | 20:50

7
A,ZASHTO LI ZASHTO....KOI SHTE MU KAZE.....V.NAIDEHOV

2021.06.21 | 19:15

2
Отдавна хората казаха ! ГЕРБ е организирана ПРЕСТЪПНА група ! Да бъде забранена ! ВЪН от Парламента !

2021.06.21 | 20:37

6
Я го духай бе

2021.06.21 | 19:19

3
Питайте за това наглия Шопар ! Според него , това не е вярно ??? Този "премиер" е най - големия срам и позор в историята ни !

2021.06.21 | 20:37

5
Ти си много прост

2021.06.21 | 20:00

4
БКП създаде много неграмотни психопати, които фалираха България 4 пъти.

2021.06.21 | 19:04

1
МНОГО ПОВЕЧЕ СА

Добави коментар

Водещи новини