Нова измама с името на Кристалина Георгиева

  • 21 юни 2021 07:19

  • 1587
  • 0
Нова измама с името на Кристалина Георгиева
© Булфото (архив)

„Финансиране от Международния валутен фонд“ - ако получите такова предложение от името на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, трябва да знаете, че става дума за измама.

Получавате писмо от Международния валутен фонд: "Казвам се г-жа Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Вие изоставихте един милион и петстотин хиляди щатски долара в ОБЕДИНЕНА БАНКА ЗА АФРИКА. Свържете се с банката сега и получете вашия фонд без забавяне".

Измамниците стават все по-изобретателни. Вижте какви "умове" вече има сред тях

bTV потърси за коментар българското представителство на Международния валутен фонд.

Оттам изпратиха позиция: "Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование не се е свързвала с потребители във връзка с конкретни финансови институции или плащания... Конкретното съобщение, за което се твърди, че г-жа Георгиева изпраща, е фалшиво..."

Специалисти казват, че голяма част от пробивите на сигурността в мрежата идват по електронната поща.

Изпращат фалшиви имейли от името на НАП

"Във фишинг мейлите почти винаги имаме и така наречения подпис. В случая отново виждаме, госпожа Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование сякаш се е подписала на този имейл", казва експертът по киберсигурност Любомир Тулев.

Подобни фишинг атаки достигат до хиляди имейл адреси, като се разчита на наивността на хората, които ще последват стъпките, описани в тях.

"Най-често се познават фишинг имейлите по това, че съдържат спешност и изискват някакви действия своевременни от страна на получателя", обяснява експертът по киберсигурност Кирил Григоров.

От ИТ сектора са категорични, че фокусът за справянето с киберпрестъпленията е свързан и с превенцията.

Това не е първият опит името на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование да бъде използвано от измамници в мрежата. Експерти по киберсигурност напомнят, че в контекста на COVID пандемията фишинг атаките са се увеличили.

Хакерите стигат до потребителите и чрез есемес, а освен това се възползват и от данните предоставените данни в социалните мрежи.

Радина Лазарова
1587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини