Тодор Живков: „Може да решава тоа, който има пари, бе!“

  • 19 юни 2021 15:35

  • 8016
  • 0
Тодор Живков: „Може да решава тоа, който има пари, бе!“
© Novini.bg

Гледаш го Бай Тошо и си мислиш: „Какво се е променило за толкова десетилетия?“ 

Много малко. 

...

Човекът, който си купи резиденцията на Бай Тошо и апартамента на зета на Бай Тошо (апартамент на УБО, между другото… в тяхната каста символите са много важни – винаги значат нещо и приемствеността се уважава), демонстрира, че в България може да решава ТОА, КОЙТО ИМА ПАРИ, БЕ!

Ама обвинен бил, ама 19 обвинения, ама – за убийство, корупция, издевателства, пране на пари… ама от САЩ го посочили (абсолютен прецедент в нашата история!) като едно от лицата на корупцията, ама задействали били „Магнитски“ срещу него…

… голяма работа! Той те гледа от билборда и е все още в голямата политика; кандидат; спонсор; благодетел; коментатор на събитията; събеседник по желание – интервюта му търсят на кило, все едно е спечелил Оскар. 

Ало, „свободните“ медии, дето имате оплакване от „средата“, която ни заби на 112 място по свобода на медиите, защо всяка дума на Човека от билборда се приема за чиста монета? Защо така настървено се търси мнението му по теми и въпроси? Защо винаги знаем какво мисли Човека от билборда по всички теми? Така, за да сте интересни и да дърпате читатели/зрители – едно време давахте думата на анти-ваксърите и плоскоземците, канехте ги по студията, а днес се чудите защо хората се страхуват от ваксините и се лекуват с чесън и ракия. 

Хора, опомнете се малко и се спрете, огледайте се къде се намирате. 

Да се е появил от никъдето и нищото и да не сте чували за него, добре, ама 30+ години слушате за него – всеки един от вас е слушал истории (да, множествено число) за него. Що за глупост е да чуеш, че някой си бил направил това-и-това престъпление, откраднал толкова-и-толкова стотин милиона, ощетил хазната, която се пълни с ТВОИТЕ пари от твоя джоб и да кажеш: „Евалла, фàнал е цаката и е претаковал системата! Браво, уважавам го!“ … докато се чудиш дали можеш да изядеш две пържени яйца на крак между втората и третата смяна, дето си взел днес, за да можеш да платиш детската градина и лекарствата на детето!

То, бива Стокхолмски синдром, бива, ама такова чудо няма никъде по света. 

На Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския му спряха достъпа до Twitter, Facebook, всякакви социални медии, Васил Божков управлява цяла партия/движение през Facebook и пуска статуси с наставления и морални поучения. 

Обвинения, разследвания, престъпна дейност, уж ще променяме държавата, модела, а човекът те гледа от билборда, от екрана, от фейсбука и ти разбираш, че той има пари, съответно той решава, съответно е недосегаем. Аз не мога да си представя да е в мен и сиренето, и ножът – аз да съм в ролята на държавата, да речем – и да оставя някой да ми се качва по главата така. Това е все едно да си поканя гости у нас, някой да почне да се държи отвратително с тях, да ги тормози, да им бърка по джобовете, и аз да не го изгоня, той да си стои упорито у нас и да си прави каквото иска…! 

Какво значи това? Ами значи, че нѝ сиренето, нѝ ножът са у мен – държавата! Това значи. 

Чисто, просто и ясно. Посланието е дадено. 

Александър Томов
8016 0

Свързани новини

Водещи новини