Община Асеновград няма право да коментира инцидента с падналата врата върху 3-годишното момченце

  • 17 юни 2021 16:32

  • 528
  • 0
Община Асеновград няма право да коментира инцидента с падналата врата върху 3-годишното момченце
© Pixabay

Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион в асеновградския квартал „Долни Воден“, община Асеновград информира, че обектът е публична общинска собственост. Тренировъчната врата, която е паднала върху момченцето, е преместваема и за поставянето й няма разрешение от общинската администрация, съобщиха от пресцентъра на общината.

Стадионът е отдаден за ползване на ФК „Сокол“ – „Долни Воден“ със срок до 30.06.21 г. В Общински съвет - Асеновград е входирана докладна-записка от футболното ръководство на гореспоменатата организация за преотдаване на обекта. Клубът получава и финансиране за поддръжката на съоръжението – косене, очертаване и други, с цел игрището да се подготвя за провеждане на футболни срещи. 

Футболна врата падна върху 3-годишно дете в Асеновград

На стадиона има и други - постоянни врати за игра, които са безопасно монтирани. Обектът се заключва, а към този момент преместваемите футболни врати са премахнати от игрището. От общинската управа увериха, че ще бъде извършена цялостна проверка на всички футболни обекти и потенциално опасните съоръжения ще бъдат премахнати, за да не се стига повторно до подобни инциденти. 

След инцидента в Асеновград: ВАП нареди проверки на площадките за игра в страната

По отношение на причините и вероятностите за възникване на неприятната ситуация, община Асеновград няма право да коментира, тъй като е образувано досъдебно производство и се провежда разследване.

Novini.bg
528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини