Започват обработки на зелени площи срещу комари и бълхи в столицата

  • 15 юни 2021 18:34

  • 168
  • 1
Започват обработки на зелени площи срещу комари и бълхи в столицата
© pixabay

При благоприятни метеорологични условия от днес започват обработки срещу комари и бълхи, съобщават от Столичната община. До момента са извършени обработки срещу кърлежи, ларви на комари и гризачи.

Столичната община под контрола на Регионалната здравна инспекция извършва необходимите задължителни обработки, предвидени за годината за кърлежи, комари и бълхи.

До момента през април и май са извършени обработки срещу ларви на комари, както и обработки срещу кърлежи и гризачи. Дейностите се изпълняват съобразно предписание от Регионалната здравна инспекция.

График за изпълнение на обработките се публикува на интернет страницата на Столична община и на видно място в районната администрация. Графиците са валидни при благоприятни климатични условия за всички обработки и при ниска (окосена) трева за кърлежите и бълхите.

Обработките се извършват рано сутрин до 10.00 часа, а срещу комари - късно вечерта след 20.00 часа.

При получени сигнали от граждани за кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени към районните администрации ще се маркират рисковите места и ще се подават на фирмата изпълнител тези участъци за допълнителни третирания в рамките на определените площи и средства.

Третираните терени ще се обозначават от изпълнителите предварително с табели с информация за вида обработка - използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт.

Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ, информират от Столичната община.

Novini.bg
168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Медиен експерт

2021.06.15 | 19:19

1
и за хеморойди задължително

Добави коментар

Водещи новини