Детските градини в Шумен ще работят и през лятото

  • 15 юни 2021 17:15

  • 156
  • 0
 Детските градини в Шумен ще работят и през лятото
© pixabay

Детските градини в Шумен ще продължат работа и през летните месеци, съобщи на брифинг днес зам.-кметът по образование и култура Найден Косев.

"Всяка градина ще има право да затвори за не повече от пет работни дни през лятото, за да се извършат необходимите профилактични дейности, които са задължителни преди началото на новата учебна година", отбеляза Косев.

По думите му конкретен график, съобразен с родителите и предложен от директорите на градините, ще бъде обявен през следващите дни. Ще бъде създадена необходимата организация - всяка градина да поеме желаещите деца, без да ги праща в друго заведение. Ако все пак това се наложи, предвижда се във всеки район - да има поне по една работеща детска градина, уточни Косев.

Мащабни строителни дейности в детските заведения през летните месеци няма да има, тъй като вече са извършени текущи ремонти, където се е наложило. Всички детски градини в община Шумен са санирани и това дава възможност, ако се появи проблем, той да бъде много бързо отстранен.

"Това лято ще наблегнем на облагородяване на дворните пространства в детските градини, като идеята е да подобрим условията за игра на децата навън", допълни Косев.

Във връзка с електронния прием в детските заведения в общината за новата учебна година, Косев съобщи, че в момента тече третото класиране и има достатъчно свободни места за децата.

Novini.bg
156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини