ВМС подготвят нова операция за откриване на елементи от изчезналия МиГ-29

  • 14 юни 2021 14:27

  • 373
  • 1
ВМС подготвят нова операция за откриване на елементи от изчезналия МиГ-29
© Булфото архив

Поради неблагоприятните хидрометеорологични условия от 01:00 ч. на 14 юни 2021 г. временно са спрени действията по издирване на черната кутия на падналия в морето край Шабла боен самолет МиГ- 29, съобщават от Министерство на отбраната.

В Щаба на ВМС продължава работата по анализиране на наличната информация с цел прецизиране на координатите на района, който ще бъде обследван за откриване на „черната кутия“ на самолета.

Силен вятър и вълнение затрудняват търсенето на "черната кутия" на падналия МиГ-29

Планира се и провеждането при необходимост на дълбоководна водолазна операция.

През почивните дни освен минен ловец „Цибър“ и патрулен катер от състава на ВМС в издирвателната операция участваха със специализирано оборудване и екипи Институтът по океанология към БАН с моторен кораб „Номад“, фирма ,,Хидроремонт“ ООД и фирма ,,Гео 2000“ ООД с моторен катер.

В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях с дистанционно управляеми подводни апарати беше установено, че тези повърхности не са части от катастрофиралия самолет.

Мая Йорданова
373 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.14 | 14:57

1
И в нашата локва на село няма да могат да я намерят, защото или е намерена и скрита, за да не се разбере нищо, или нямат интерес да я намерят.

Добави коментар

Водещи новини