Водещите новини! Майор Терзиев е загинал при инцидента с МиГ-29

  • 10 юни 2021 20:43

  • 7356
  • 20
Водещите новини! Майор Терзиев е загинал при инцидента с МиГ-29
© Министерство на отбраната

Водещите новини от деня - 10 юни.

Георги Панайотов: Майор Терзиев е загинал при инцидента с МиГ-29

От информацията, която получих от командването на операцията, може да се заключи, че майор Терзиев не е оцелял след инцидента. Искам да поднеса съболезнавания на семейството му. Това сподели в студиото на "Лице в лице" по bTV служебният министър на отбраната Георги Панайотов във връзка с инцидента с падналия в Черно море изтребител МиГ-29 от състава на Военновъздушните сили на България.

"На този етап не мога да съобщя нищо ново, продължават да бъдат издирвани останките на падналия самолет и в частност т.нар. черна кутия, допълни той и разясни, че ако до четири дни тя не бъде открита, информацията ще бъде заличена от морската вода.

Нямаме данни за технически проблем. Предположенията могат да бъдат всякакви, просто трябва време. Това разследване не е лесно. Говорим за морска площ от около 40 кв. км., заяви още Панайотов и увери, че българските ВВС разполагат с достатъчно самолети, за да поддържат сигурно небето над страната ни.

Георги Панайотов: Майор Терзиев е загинал при инцидента с МиГ-29

Кьовеши пристигна в България, срещна се с Янаки Стоилов

На посещение в България пристигна главният прокурор на ЕС Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е

Страната ни е първата, която тя посещава, откакто ръководената от Кьовеши институция започна да работи на 1 юни. 

Първата ѝ среща беше с министъра на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия.

"Проф. Стоилов запозна г-жа Кьовеши с приоритетите си като служебен министър на правосъдието. Той заяви, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията да бъдат излъчени нови български предложения за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима. Проф. Стоилов отбеляза високите очаквания на българското общество за активни и резултатни действия на европейската прокуратура. Той изрази готовността на министерството за сътрудничество с Европейската прокуратура. Г-жа Кьовеши подчерта, че за ръководената от нея институция е много важно да отговори на високите очаквания и всички делегирани прокурори да заработят своевременно. Европейският главен прокурор подчерта, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия. Г-жа Кьовеши и министър Стоилов обсъдиха и темата за специализираното правосъдие. Гостът изрази становище, че въпросът е дискусионен и в Европейския съюз няма единен модел. Според европейския главен прокурор решението по въпроса е политическо и зависи какво е предложението на министъра на правосъдието. По думите й разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, следва да приключват бързо, защото това е в интерес на самите тях, на обвинението и на обществото", съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Кьовеши пристигна в България, срещна се с Янаки Стоилов

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е проведоха среща в Съдебната палата в София

Главният прокурор на Република България Иван Гешев и главният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши проведоха среща в Съдебната палата в София.

На срещата присъстваха заместниците   на главния прокурор Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева и завеждащият Отдел 8 във ВКП - "Престъпления против финансовите интереси на ЕС и взаимодействие с Европейската прокуратура" прокурор Камен Михов.

От страна на Европейската прокуратура участие взеха българският представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева, и.д. ръководител на сектор „Стратегии и изпълнение“ Милан Ярон и говорителят Тине Холевоет.

Иван Гешев и Лаура Кьовеши проведоха среща в Съдебната палата в София

Сблъсъци между протестиращи и полиция при Съдебната палата в София заради Кьовеши

До сблъсък между демонстранти и полиция се стигна на протеста с искане за оставка на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, който се провежда в столицата, предаде БТВ. Част от недоволните граждани са поискали да проникнат в сградата на Съдебната палата.

Трети пореден ден сградата на Съдебната палата остава блокирана. Основното искане на протестиращите е едно – оставката на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Освен импровизирания палатков лагер на бул. "Витоша", на всеки вход и изход на Съдебната палата има импровизирани контролно-пропускателни пунктове на граждани. Целта е да не се допуска Иван Гешев да стигне до работното си място.

Сблъсъци между протестиращи и полиция при Съдебната палата в София заради Кьовеши

Съмнения за корупция и в затворите, АДФИ се заема по случая

Министерството на правосъдието поиска Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ да провери за нередности четири обществени поръчки, възложени от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" /ГДИН/, Главна дирекция "Охрана" /ГДО/ и Държавно предприятие "Фонд затворно дело" /ДПФЗД/. Това заяви днес заместник-министърът на правосъдието Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е пред журналисти в Софийския затвор.

Обществените поръчки, възложени от ГДИН, са за доставка на униформено облекло за нуждите на ГДИН – зимно и лятно специално облекло, и за извършване на дезинсекция и дератизация на сградите на ГДИН. Става дума за използваните препарати във връзка с COVID мерките в местата за лишаване от свобода, както и за регулярните мерки по обезпаразитяването от дървеници, хлебарки и гризачи.

Предметът на обществената поръчка, възложена от Главна дирекция "Охрана", е доставка на осем специализирани автомобили за нуждите на дирекцията, а в Държавно предприятие "Фонд затворно дело" ще бъде проверена обществената поръчка за доставки на храни и напитки на едро за лавките и бюфетите в местата за лишаване от свобода. Министерството на правосъдието е поискало още от Агенцията за държавна финансова инспекция да бъде извършена проверка на начина на формиране на цените за продажба на доставените в държавното предприятие стоки към изтърпяващите наказания в местата за лишаване от свобода. Заместник-министърът заяви, че АДФИ се е самосезирала в началото на тази седмица и вече е започнала проверка за обществената поръчка за доставката на храни в затворите.

Съмнения за корупция и в затворите, АДФИ се заема по случая

Проверяват и "Пирогов"! Имало сигнали за фалшиви хоспитализации

"Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на НЗОК и за фалшиви хоспитализации в "Пирогов". Към момента в лечебното заведение тече проверка. Не става въпрос за чистка, но в страната и София има няколко проблеми болници". Това каза в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

Той добави, че Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания е в изключително лошо състояние.

Проверяват и "Пирогов"! Имало сигнали за фалшиви хоспитализации

Облекчение: Ваксинирани с две дози няма да носят маски в някои закрити пространства

Ваксинираните с две дози срещу коронавирус няма да имат задължение да носят маска в някои закрити обществени пространства като  магазини, фризьорски салони или фитнес. Министерството на здравеопазването обмисля да издаде заповедта понеделник или вторник.

"На база на настъпващите горещини искаме да предприемем и мерки във връзка със задължителното носене на маски в някои закрити пространства като зали за спорт, фитнес, фризьорски салони, малки търговски обекти, трудови колективи с не повече от 5-7 човека и всички са имунизирани“, обяви пред медиите днес  зам.-здравният министър Д- р Александър Златанов.

"Стъпката е внимателна, премислена", увери той.

В самата заповед ще бъде уточнено за кои обществени търговски обекти ще важи облекчаването във връзка с пандемията. Ваксинираните ще доказват със сертификат, че са с поставена имунизация. Д-р Златанов допусна, че може да има проверяващи екипи на РЗИ, но не е убеден, че това ще става постоянно. 

Облекчение: Ваксинирани с две дози няма да носят маски в някои закрити пространства

Министър Кацаров настоя ИАМН да предложи незабавни промени, които да не позволяват промени в листата на чакащите за трансплантация

По повод на установеното пререждане в листата на чакащите за трансплантация на черен дроб през месец април, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров проведе разговор с директора на Изпълнителна агенция Медицински надзор д-р Георги Христов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

Министърът на здравеопазването настоя за незабавни мерки, които да направят в бъдеще невъзможна злоупотребата с права и гаранции, така че подреждането на чакащите ще става само на основата само и единствено на оценка по обективни, международно приети критерии.

Д-р Христов информира министъра, че агенцията ще обмисли въвеждането на процедури, които да гарантират, че не може да се правят промени в обективната оценка и подредбата на листата. Той предложи на министъра също да се направят и промени в нормативната уредба, които да улеснят процесите на донорството и експлантацията на органи и тъкани. Д-р Христов информира министъра, че такива са били предложени още миналата година, но са били оставени без движение от предишното ръководство на МЗ. 

Министър Кацаров настоя ИАМН да предложи незабавни промени, които да не позволяват промени в листата на чакащите за трансплантация

Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град вече не е шеф на ДФ "Земеделие"

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град. На проведеното днес заседание бяха освободени и неговите заместници Евдокия Кръстева и Иван Капитанов, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ.

Днес беше избрано и ново ръководство на Фонда. 

За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Борис Михайлов. Негови заместници ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.

Васил Грудев вече не е шеф на ДФ "Земеделие"

Протест пред БНТ иска оставката на Кошлуков

Недоволство пред сградата на Българската национална телевизия. Организаторите от сдружение БОЕЦ и протестиращи граждани настояват за оставката на генералния директор на медията Емил Кошлуков.

От сдружението се заканиха да върнат и формата "Гражданска панорама".

Протест пред БНТ иска оставката на Кошлуков

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е посрещна Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в морски курорт преди срещата на върха на Г-7

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е посрещна днес президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в английския морски курорт Карбис бей преди срещата на върха на Г-7, предаде Ройтерс.

"Това е страхотно, не искам да се връщам у дома", каза Байдън, възхитен от гледката, докато се разхождаше заедно с жена си Джил, Джонсън и неговата съпруга Кари.

Президентът на САЩ и британският премиер ще имат двустранни разговори преди започващата утре срещата на върха на седемте най-развити икономики в света.

Борис Джонсън посрещна Джо Байдън в морски курорт преди срещата на върха на Г-7

Novini.bg
7356 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Deirdrezqtoa

2021.06.11 | 17:23

20
М­­­л­а­д­­а­ ­м­­­о­к­­р­­­а­­ ­­у­­ч­­е­­­н­и­­­ч­­­к­­а­­­ ­ч­у­к­­­а­­­ ­­­ ­­W­­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­.­ ­­­B­ ­G­­­ ­­­1­­ ­­7­ ­­.­ ­­C­­ ­­L­­­ ­­U­­ ­B
Rachellmfza

2021.06.11 | 16:02

19
М­­­л­­а­­­д­­а­­­ ­­­м­­о­к­р­­а­­­ ­у­­ч­­е­­­н­­и­ч­­­к­­­а­­­ ­­­ч­у­­­к­­­а­ ­­­ ­W­­­ ­­­W­­ ­­W­­ ­­­.­ ­­B­­ ­G­ ­­1­ ­­­7­ ­­­.­­­ ­­­C­­ ­­L­­ ­­U­­­ ­B
Nicolebpxva

2021.06.11 | 12:02

18
М­л­а­­д­а­­­ ­­м­­о­к­­р­­а­ ­­у­­­ч­­­е­­­н­и­ч­­­к­­­а­­­ ­ч­­у­­­к­а­­ ­ ­­­W­ ­W­ ­­­W­ ­­.­­­ ­­­B­­ ­G­­­ ­­­1­ ­­­7­­­ ­­­.­­­ ­­C­­­ ­L­­ ­­­U­ ­­B
Hannahpuupa

2021.06.11 | 11:14

17
М­­л­­­а­д­­­а­­­ ­м­­о­­к­­­р­­а­­­ ­­­у­­ч­­е­­­н­и­ч­­­к­а­ ­ч­у­к­­а­ ­­ ­­W­ ­W­­­ ­W­ ­­­.­­­ ­­B­­­ ­­­G­ ­­­1­­­ ­­7­­­ ­­.­ ­­C­­­ ­L­­­ ­­­U­­­ ­­­B
Sharondjada

2021.06.11 | 09:39

16
М­­л­а­д­­а­­ ­м­о­­к­­­р­а­­ ­­­у­ч­­е­н­­­и­ч­­­к­­а­ ­­­ч­­­у­­­к­­­а­­ ­ ­­­W­ ­­W­­ ­W­­ ­­­.­­­ ­­­B­­ ­­­G­­­ ­1­ ­­­7­­ ­­­.­­­ ­­­C­ ­­­L­ ­U­ ­­­B

2021.06.10 | 22:47

4
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????

2021.06.11 | 06:43

15
ТОЧНО СЕГА ИСКАМЕ ДА СЕ ШИБАШ!
Shaquanarhupa

2021.06.11 | 06:30

14
М­­­л­­а­­д­а­ ­­м­­­о­­­к­р­­­а­­­ ­­у­­­ч­е­н­­­и­­­ч­к­­­а­­­ ­ч­­­у­к­а­ ­­­ ­­W­­ ­W­­­ ­­W­ ­­.­ ­B­ ­­G­­­ ­1­ ­­7­­ ­­­.­­­ ­­­C­­ ­­­L­­­ ­U­­ ­B
Kimllhba

2021.06.11 | 04:54

13
М­­­л­­а­­­д­­а­ ­м­о­к­­­р­­а­­­ ­у­­­ч­­е­н­­­и­ч­к­­а­ ­­ч­­­у­­к­­а­­ ­ ­­­W­ ­­­W­­ ­­W­ ­­­.­­­ ­­B­ ­G­ ­1­­­ ­­7­­­ ­­­.­­­ ­­­C­­ ­­­L­­ ­­U­­­ ­B

2021.06.10 | 22:45

3
Радев убиеца на бойни пилоти

2021.06.11 | 03:06

12
Покажи малко уважение ве тъпанар,Радев ли отговаря за бойната авиация или за армията,това болшевиките герберастите нямате уважение към нищо.
wtf!?!?!??!

2021.06.11 | 00:49

10
не, водещите новини са, че комунягите ни обраха на няколко пъти и никой не е в пандиза, а за ктб и дума няма......

2021.06.11 | 01:07

11
Да обаче последните 11 г. ни обират комунягите от герб и ДПС,пеевски и тиквеницата фалираха и окрадиха ктб,11 години граби тиквеницата болшевишка,това е почти половината от уж демокрацията,диктатора го махнахме след дълги мъки за народа и евакоиране на два милиона в чужбина за да оцелеят.

Добави коментар

Водещи новини