Водещите новини! Самолет на ВВС падна в Черно море, МФ разкри още фирми под контрола на Пеевски и Божков

  • 09 юни 2021 20:09

  • 26458
  • 15
Водещите новини! Самолет на ВВС падна в Черно море,  МФ разкри още фирми под контрола на Пеевски и Божков
© bulphoto (архив)

Водещите новини от деня - 9 юни.

Тежък инцидент беляза военно учениекрай Шабла. 

При изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

Веднага е започнала операция по търсене и спасяване, която продължава и в момента. 

В нея участват сили и средства от състава на Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Гранична полиция и Военновъздушните сили. Провеждането на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 21“ бе прекратено.

Изтребител на ВВС е паднал в Черно море

******

С всеки изминал час, надедите да се открие пилотът жив, намаляват

Работи се по всички възможни версии за падането на изтребителя МиГ- 29, правят се всички необходими експертизи. Това заяви министър-председателят Стефан Янев във включване от Пункта за базиране – Варна във връзка с инцидента с наш изтребител.

Той посочи, че до момента се знае, че един наш самолет МиГ-29 по време на изпълнение на задачата е загубил връзка с радарите.

"Издирвателните действия продължават. За съжаление надеждите за намиране на нашия пилот майор Терзиев, не са големи. Въпреки това операцията продължава", подчерта премиерът.

Премиерът Стефан Янев с последна информация за падналия МиГ-29 и изчезналия пилот

*******

Публикуваха списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите от САЩ

В изпълнение на Решение на Министерския съвет № 441 от 04.06.2021 г. Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати.

Разширеният списък включва юридически лица, попадащи в обхвата на т. 1, буква „а“ от РМС №441, а именно: „всички физически и юридически лица, притежавани, контролирани или управлявани през последните пет години от лицата, включени в списъка на OFAC“. 

МФ публикува списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите от САЩ

******

Строежът на лот 6 от магистрала "Хемус" се оказа незаконен

След инспекция днес по трасето на участък 6 на автомагистрала "Хемус" в района на бъдещия пътен възел при пътя Русе – Велико Търново министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова откри нарушения заради започнали строителни работи. В нея се включиха също заместник-министър Тодор Анастасов и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев.

На мястото е извършено разчистване на хумусен слой и са изпълнени насипи. Там е разположена голям брой строителна техника, за разлика от вчерашния ден, през който е имало само няколко багера. Присъстваха и строителни работници, които не беше ясно каква дейност ще извършват. Направи впечатление, че струпаната от вчера до днес техника – около 50 нови строителни машини, включително самосвали, булдозери, фадроми, багери, контрастира на видяното вчера, което по никакъв начин не показваше, че на мястото ще се извършва строителна дейност. Техниката, очакваща инспекцията на строителния министър, беше повече от работниците, които бяха дошли на мястото, приличащо повече на изложение за строителна техника.

Строежът на лот 6 от магистрала "Хемус" се оказа незаконен

*******

Джок Полфрийман осъди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург

Джок Полфрийман е осъдил България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, съобщи за БТА адвокатът му по делото Адела Качаунова. Решението по делото е било публикувано вчера.

Съдът е постановил, че е нарушен чл. 3 на Конвенцията за защита правата на човека, а именно, че Полфрийман е станал жертва на нечовешко и унизително отношение в Софийския централен затвор, обясни Качаунова.

Делото, заведено от Полфрийман, е заради нанесен побой от надзиратели в затвора през 2013 г. Тогава потърпевши са били група чужденци, сред които и той.

Адвокат Качаунова каза още, че държавата ни е осъдена защото не е обяснила от какво са нараняванията на Полфрийман, както и защото не е разследвала ефективно случая.

Джок Полфрийман осъди България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург

*******

Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е пристига в България

Главният европрокурор Лаура Кьовеши ще пристигне на посещение в София утре. Тя ще остане в страната ни 48 часа, но няма информация каква е нейната програма, предаде БТВ.

В същото време ежедневна блокада на Съдебната палата започва в София. Инициативата "Правосъдие за всеки", неправителствени формации и някои партии протестират с искания за оставката на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Лаура Кьовеши пристига утре в България

*******

Жена от ЮАР стана майка на десет деца

Майка от Южноафриканската република (ЮАР) „счупи“ рекорда за брой на деца, родени от една бременност: тя даде живот на седем момчета и три момичета, всички заченати по естествен път.

Според изданието 37-годишната Гозиаме Тамара Ситоле е постъпила болница в Претория, където – в 29-ата гестационна седмица – й е направено цезарово сечение. Така жената „счупи“ рекорда, поставен от Халима Сисе от Мали, която роди девет деца в болница в Мароко през май.

Броят на бебета беше изненада за Госиама, тъй като лекарите първо й казали, че очаква шест деца, а след това погрешно уточнили, че ще роди осем.

Световен рекорд - жена от ЮАР стана майка на десет деца

******

Мая Йорданова
26458 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Sarahercia

2021.06.10 | 04:03

15
М­­л­­­а­­д­­а­­ ­м­о­­­к­р­­­а­ ­у­­­ч­­е­­­н­­и­­­ч­­к­а­­­ ­ч­­у­к­­а­­ ­ ­­­W­ ­­­W­ ­­­W­­­ ­­.­­ ­B­­ ­­­G­­ ­1­­ ­­7­­­ ­­­.­­ ­­C­­­ ­L­­­ ­­­U­­­ ­­B
Dawnhrila

2021.06.10 | 02:13

14
М­­л­а­­д­а­­­ ­­м­­­о­­к­р­­а­­­ ­­­у­ч­­­е­­­н­­­и­­ч­к­­а­­ ­­­ч­­­у­к­­­а­­­ ­ ­­W­­ ­W­ ­­­W­­ ­.­­­ ­­­B­­­ ­G­­ ­1­­­ ­­7­­ ­­­.­­­ ­­C­­ ­L­ ­­U­­ ­­­B
Мира

2021.06.09 | 22:06

12
Тъпа поръчкова статия. Каква е връзката между паднал самолет и Божков???

2021.06.09 | 22:16

13
ПОКРАЙ САМОЛЕТА ДА МИНЕ И ДРУГОТО .ТОВА Е ЦЕЛТА НА ТИЯ ИЗМЕКЯРИ ОТ САЙТА!!!
ЗАПОЗНАТ

2021.06.09 | 21:48

11
НИКОЙ НЕ КАЗВА КОЛКО ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСА РЕСУРС Е ОСТАНАЛ НА ИЗТРЕБИТЕЛЯ СЛЕД 30 ГОДИНИ???? ИНАЧЕ ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ СЕ ИЗКАЗВАТ ТУКА!!!

2021.06.09 | 20:45

5
А на бас че рашките са го свалили, но престъпника Радев ще го покрие този случай ...нали е подлога на Кремъл
НЕСТОР МАХНО

2021.06.09 | 21:43

10
ДОРИ И ДА СА ГО СВАЛИЛИ,МИСЛИШ ЛИ ,ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ??? СПОРЕД МЕН АМОРТИЗАЦИЯТА НА 3О ГОДИШНИТЕ ДВИГАТЕЛИ СА ГО СВАЛИЛИ!!!

2021.06.09 | 21:37

7
Хахаха ако бляда може да го свали пред половината армия на нато в черно море значи нато са изостанали сус светлинни години,тъпотията на болшевишката герберастията е неизмерима,хахаха даже радев лично караше невидимата ракета дето го свали.тоя е рядко тъпо парче.
ПЕСОГЛАВЕЦ КОЛАБЪР

2021.06.09 | 20:48

6
А НА БАС,ЧЕ ЦЯЛАТА ВИ КОМУНИСТИЧЕСКА КЛИКА ОТИЧА В КАНАЛА С 30 ГОДИНИ ЗАКЪСНЕНИЕ!!!

2021.06.09 | 21:38

9
Радев погуби този пилот ..той е виновен

2021.06.09 | 21:38

8
Като видите герберас,онождайте го,герберас се оножда за здраве и берекет на държавата,колкото по силно квичи гербераста толкова по голям ще е берекета.

2021.06.09 | 20:38

3
Какво можеш да очакваш от стара руска кочина "Миг" освен да падне някъде

2021.06.09 | 20:40

4
А ЗАЩО НЕ ПАДНА ВЪРХУ ШИШИ?

2021.06.09 | 20:22

1
А КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ШИШИ????
ЗАИНТЕРЕСОВАН

2021.06.09 | 20:35

2
ПИТАМ ЗА ЕДНИ БОЛНИ ДЕЦА???ВСИЧКО ЩЕ ОТИДЕ ЗА ТЯХ!!!АЗ НЕ ИСКАМ И СТОТИНКА ОТ ТЕЗИ МРЪСНИ ПАРИ,НО ВИЖ НА БОЛНИТЕ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ!!!

Добави коментар

Водещи новини