Институтът за изследване на изкуствата при БАН ще представи лекция, посветена на 24 май

  • 18 май 2021 14:02

  • 230
  • 2
Институтът за изследване на изкуствата при БАН ще представи лекция, посветена на 24 май
© Novini.bg

Институтът за изследване на изкуствата при БАН и екипът за управление на проекта "Изграждане и развитие на Център за върхови постижения "Наследство БГ" ще представят лекцията "Българска царска кръв в сърцето на Константинопол?".

Тя ще бъде представена на 20 май от проф. д-р Емануил Мутафов - директор на Института за изследване на изкуствата при БАН, съобщават организаторите.

Учени: Глаголицата е първата славянска писменост, а не германски руни

Лекцията е посветена на предстоящия празник на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, и ще бъде представена от 16.00 часа в зала 1 на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Проф. Емануел Мутафов ще представи любопитни данни от последната си монография "Богородица вместилище на невместимото. Човешки измерения на Палеологовото изкуство в Константинопол".

Монографията е издадена през 2020 г. в рамките на научната дейност на проекта "Изграждане и развитие на Център за върхови постижения "Наследство БГ".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
230 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jennapvqna

2021.05.19 | 04:01

2
М­­л­­­а­д­а­­­ ­­м­о­­­к­р­­а­­­ ­у­­ч­­­е­­н­­­и­­­ч­­­к­а­­ ­­­ч­у­к­­­а­­ ­­ ­W­ ­­­W­ ­­W­­­ ­­.­­ ­­­B­­ ­­­G­­ ­1­­­ ­­7­ ­­.­­ ­C­ ­­­L­­ ­­­U­ ­­B
Joyacwea

2021.05.18 | 23:34

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини