Министър Кузманов подкрепи благотворителна инициатива

  • 16 май 2021 18:08

  • 389
  • 4
Министър Кузманов подкрепи благотворителна инициатива
©

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище подкрепи инициативата на фондация “Трейс за хората” за набиране на финансови средства за изграждането на паметник на Св. св. Кирил и Методий в сръбския град Цариброд. Монументът ще бъде поставен пред сградата на местната гимназия, в която 250 деца се обучават на майчин език.

Министър Кузманов присъства на демонстративен футболен мач между отбор на български ветерани и сръбския женския тим “Трейс Машинац” Ниш.

В състава на домакините се включиха националният селекционер Ясен Петров, селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров и треньорите на юношеските гарнитури до 19 и до 17 години Ангел Стойков и Йордан Петков. Сред подкрепилите каузата бяха още вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Ивайло Йорданов, Гошо Гинчев, Георги Иванов, Елин Топузаков, Христо Йовов, Росен Кирилов, Милен Радуканов, Дончо Донев и др. Двубоят се игра на терена на Националната футболна база в Бояна.

Министър Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище поздрави организаторите и участниците в благородната кауза. “Поздравявам организаторите с отличната идея. Паметник на Светите братя Кирил и Методий е символ на българския принос в световната културна съкровищница. Нашите сънародници зад граница не са забравени от Майка България. Пожелавам успех в реализирането на тази инициатива”, заяви той преди началото на демонстративния двубой.

В почивката между двете полувремена на срещата беше проведен и благотворителен търг за набиране на средства. Спортният министър предостави на организаторите на аукциона книгата “България на Олимп”, в която са описани легендарните български успехи на най-големия спортен форум.

Изпълнителният директор на фондация “Трейс за хората” Десислава Любенова благодари на министър Кузманов за подкрепата. Инициативата подкрепиха още Н. Пр. доц. д-р Желко Йович, посланик на Република Сърбия в България, Н. Пр. Петко Дойков, посланик на Република България в Сърбия, Димитър Цанев, генерален консул на Република България в Ниш, Георги Александров, съветник по младежта и спорта на президента на Република България Румен Радев, кметът на Цариброд Владица Димитров, и и.д. президент на БФС Михаил Касабов.

Паметникът на просветителите Св. св. Кирил и Методий, който ще бъде поставен в двора на едноименната гимназия, е дело на скулптора Валентин Старчев. Той е автор и на бюста на Васил Левски, който беше открит през 2014 г. в Цариброд.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
389 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Heatherpzyla

2021.05.18 | 20:28

4
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Angelayrgea

2021.05.18 | 08:29

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Wendyowaaa

2021.05.16 | 20:27

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
30 години едно и също....

2021.05.16 | 18:31

1
поредната червена марионетка

Добави коментар

Водещи новини