РИОСВ - Шумен и Басейнова дирекция "Черноморски район" обявяват традиционния си конкурс "Мисли зелено - пази природата"

  • 12 май 2021 14:49

  • 129
  • 0
РИОСВ - Шумен и Басейнова дирекция "Черноморски район" обявяват традиционния си конкурс "Мисли зелено - пази природата"
© pixabay

Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен и Басейновата дирекция "Черноморски район" /БДЧР/ обявяват традиционния си конкурс "Мисли зелено - пази природата", посветен на Деня на биологичното разнообразие - 22 май, съобщиха от пресцентъра на екоинспекцията.

Идеята на конкурса е да провокира учениците от Варна, Шумен, Добрич и Търговище - да представят знанията си за биоразнообразието, защитените растителни и животински видове и как да бъдат опазени.

Нова гора с 5000 дръвчета ще бъде оформена край Велико Търново

Участниците могат да се включат индивидуално в две възрастови групи. Децата от четири до десет години ще могат да се представят с плакат или макет, а младежите от 11 до 14 години - да участват с тематична презентация. Творбите трябва да са придружени с информация за името и презимето на участниците, за адреса им, на колко години са и учебно заведение в което се обучават. Те трябва да бъдат изпратени до 1 юни до РИОСВ - Шумен и БДЧР.

Презентациите могат да се изпращат и на електронните пощи на двете институции, придружени с информация за авторите. Експертно жури ще определи по критерия оригиналност победителите в двете категории. Класирането ще бъде оповестено на електронните страници на РИОСВ - Шумен и БДЧР на 5 юни - Световния ден на околната среда.

За победителите в двете възрастови групи организаторите предвиждат предметни награди за първо, второ и трето място, допълват от пресцентъра на екоинспекцията в Шумен.

Мая Йорданова
129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини